Pablo Larraín posvetiće svu svoju pažnju ka još jednoj legendarnoj, ali kontroverznoj ženi u istoriji, i ovog puta poziva Angelinu Jolie u pomoć. Reditelj filmova Jackie i Spencer snimiće biografski film Maria o svetski poznatoj operskoj pevačici Mariji Callas. Angelina će, naravno, preuzeti glavnu ulogu, a ako Larraín ispuni očekivanja, vrlo verovatno će se boriti i za Oskara.

Prema navodima, Maria će ispričati „burnu, lepu i tragičnu priču o životu najveće operske pevačice na svetu, koja je ponovo proživljena i ponovo zamišljena tokom njenih poslednjih dana u Parizu 1970-ih“. Scenario filma piše Steven Knight sa kojim je Larraín ranije sarađivao na Spenseru.

profimedia-0581265875.jpg
Pierluigi Praturlon / Shutterstock Editorial / Profimedia 

 Maria Callas, grčka operska pevačica rođena u Americi, bila je jedan od najpoznatijih i najuticajnijih soprana 20. veka, a mnogi su je nazivali La Divina, ili Božanstvena. Međutim, njena neverovatna dostignuća često su zasenjena dešavanjima iz njenog privatnog života, poput prijavljenog temperamentnog ponašanja, te rivalstva sa koleginicom soprankom Renatom Tebaldi i njene afere sa grčkim brodarskim tajkunom Aristotleom Onassisom. Zanimljivo, Onassis će se kasnije oženiti Jackie Kennedy, stavljajući Mariu u neku vrstu filmskog univerzuma Larraín.

„Uraditi ovo sa Angelinom, izuzetno hrabrom i radoznalom umetnicom, fascinantna je prilika. Pravi poklon” rekao je reditelj za Variety, a ona uzvraća kako „odgovornost za Marijin život i nasleđe“ shvata veoma ozbiljno. „Daću sve što mogu da odgovorim na izazov. Pablo Larraín je reditelj kome se dugo divim. San je da dobijem priliku da ispričam više o Marijinoj priči”.

Angelina Jolie
Shutterstock