Nakon dvogodišnje pauze stiže nam nova, peta sezona nagrađivane Netflixove serije The Crown (Kruna). Milioni fanova širom sveta imaće priliku da je pogledaju od 9. novembra, a radnja prati dešavanja u britanskoj kraljevskoj porodici tokom 90-ih, između ostalog i smrt princeze Diane i njen odnos s princom Charlesom.

U glavnim ulogama su Elizabeth Debicki (princeza Diana), Dominic West (princ Charles), Imelda Staunton (kraljica Elizabeta II.), Jonathan Pryce (princ Filip), Lesley Manville (princeza Margaret), Olivia Williams (Camilla Bowles) i Khalid Abdalla (Dodi al-Fayed, Dianin partner koji je s njom poginuo u saobraćajnoj nesreći).

Nakon što su prve fotografije likova obišle svet, u četvrtak je stigao dugoočekivani trejler za petu sezonu. Definitivno najupečatljivija scena je ona u kojoj je Elizabeth Debicki rekreirala look princeze Diane u tzv. osvetničkoj haljini. Podsetimo, princeza je u njoj zasijala 1994. na gala večeri u londonskoj Serpentine galeriji, usred medijskog haosa oko Charlesove preljube.