Poslednja sezona serije The Crown bavi se kraljevskom porodicom od sredine 90-ih do ranih 2000-ih. Događaji iz ovog perioda su prvobitno planirani kao jedna sezona (peta sezona je trebalo da bude poslednja), ali su producenti odlučili da otkriju više detalja iz života princeze Diane i kralja Charlesa III.

U najnovijoj sezoni, princezu Dianu igra Elizabeth Debicki, i to nakon Emme Corrin koja ju je predstavila u mlađim danima. Snimanje je uveliko u toku, a fotografije scene u kojima princeza Diana uživa sa sinovima Harryjem i Williamom na obali Palma De Majorke obilaze svet.

profimedia-0729747235.jpg
Alfonso Vega / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

U crvenoj haljini i sa prepoznatljivom kratkom frizurom, Elizabeth neodoljivo liči na princezu Dianu. 

„Duh princeze Diane, njene reči i njeni postupci žive u srcima mnogih. Moja je prava privilegija i čast da se pridružim ovoj maestralnoj seriji, od koje sam zavisna od prve epizode“, rekla je australijska glumica za Netflix.

profimedia-0729747108.jpg
Alfonso Vega / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Interesantno je da će, suprotno očekivanjima, 6. sezona obraditi i smrt princeze Diane u saobraćajnoj nesreći 1997. godine. Kreator serije, Peter Morgan, jasno je stavio do znanja da sam pad neće biti prikazan na ekranu. Umesto toga, verovatno ćemo videti ''automobil kako odlazi iz Rica posle ponoći sa paparacima u poteri, kao i posledice koje su usledile''. ''Strahovali smo da stignemo do ove tačke'', priznao je, osvrnuvši se na činjenicu da zna da će ove scene izazvati veliku buru.

profimedia-0729747250.jpg
Alfonso Vega / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Šesta sezona izaći će krajem 2023. godine, a tačan datum još uvek nije objavljen.