Kada su u pitanju trendy boje kose, čini se da je poslednjih meseci stavljen veći akcenat na plavuše. Međutim, daleko od toga da ne postoje dobra rešenja i za brinete i crnke, pogotovo za one koje ne žele preterane promene, već da izgledaju što prirodnije.

Ukoliko imate tamhnu kosu, a želite da je osvežite i date joj na punoći i volumenu, jednan od idealnih načina je da sledite primer Angeline Jolie koja je svoju kosu osvežila gotovo neprimetnim pramenovima koji, iako su nenametljivi i te kako su dali dodatnu dimenziju njenoj frizuri, što se posebno vidi na crvenom tepihu kada uglavnom nosi skupljenu kosu u niskim, opuštenim punđama.

Angelina Jolie nosi suptilne pramenove.
Shutterstock 

U pitanju je nov način farbanja kose koji se još naziva "french roast", i koji polako ali sigurno postaje glavni trend ove jeseni.

Odlikuju ga nežni tanki pramenovi u kojima se prepliću nešto svetlije karamel i kesten nijanse koje frizuri daju toplinu, gotovo kao kada uhvatite malo sunca, a najbolje od svega je što iako su suptilni i te kako vizuelno daju kosi na volumenu i čine je gušćom.

Pramenove Angeline Jolie će podjednako obožavati i devojke sa tamnom, skoro scrnom kosom, ali i brinete koje žele što prirodniji izgled.
Angelina Jolie, foto: Getty images Author: Dan Kitwood Copyright: 2012 Getty Images Description: LONDON, ENGLAND - MAY 29: Actress Angelina Jolie arrives to meet government ministers ahead of a screening of her new film 'In the Land of Blood and Honey' at the Foreign Commonwealth Office (FCO) on May 29, 2012 in London, England. Angelina Jolie spoke on the Foreign Secretary’s initiative on preventing sexual violence in Conflict, ahead of the screening. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images) Embedded Comments: Generated by IJG JPEG Library

"French roast" je idealan nevezano za dužinu i teksturu kose, a s obzirom da se uglavnom rade u formi balajaža, odnosno, ne idu iz korena, nećete morati da na svakih dvadesetak dana trčite kod frizera kako biste osvežili boju, a u nastavku pogledajte neke od varijanti frizure koju će, zagarantovano, ove jeseni obožavati sve brinete i crnke koje neguju prirodniji izgled.