Svaki dolazak u francusku prestonicu za Angelinu Jolie uključuje i njena elegentna izdanja kojima joj uvek polazi za rukom da zaitrigira slučajne i namerne prolaznike.

Kao velika pristalica modnog minimalizma, dizajnerske torbe su u srcu garderobera Angeline Jolie. Saint Laurent's Icare tote torba, Celine tašna sa kopčom i torba Salvatore Ferragamo Studio su među njenim trenutnim omiljenim stvarima, a nedavno je dodala Diorovu novu gornju 95,22 ručku u svoju kolekciju. Upravo u Parizu, glumica je viđena kako nosi krem model torbe koja je nadoknađivala njenu crnu haljinu sa zlatnim dugmadima i crne salonke.

Predstavljena na Diorovoj reviji konfekcije za jesen/zimu 2022, 95.22 je nova interpretacija legendarne torbe Lady Dior, čuvene omiljene princeze Diane, koja je nosila tamnoplave i crne stilove tokom 1990-ih. Prvobitno naziv Chouchou iz 1995. godine je naredne godine preimenovan u Lady Dior u čast najistaknutije obožavateljke.

Kao i original, 95.22 – njegovo ime kombinuje godinu lansiranja Lady Dior i 2022, godinu njegove reinterpretacije – ima teksturiranu makrokanažu preko glavnog dela i ručke isprekidane metalnim hardverom i privescima. Glavna razlike između ova dva stila?95.22 ima suptilno zakrivljen oblik, za razliku od karakteristične kutijaste strukture ranije torbe.

Nova Dior Lady Dior torba.
Anthea Simms / Camerapress / Profimedia 

Angelina, vlasnica bezvremensih komada, obožava ovaj model uzimajući u obzir njenu dugovečnost. Ranije je za Vogue rekla da ulaže u kvalitetne komade koje planira da nosi do smrti. S tim u vezi, pripremite se sve češće viđati njenu novu Dior torbu.

Angelina Jolie nosi Lady Dior novu torbu.
Jean-Claude Cohen / KCS Presse / Profimedia