Kim Kardashian pre samo godinu dana pojavila se u neverovatnoj haljini Marylin Monroe na Met gali, nakon čega su joj čelnici muzeja poklonili mali pramen kose slavne glumice, a u međuvremenu, u njenoj vrednoj kolekciji našao se čak i šešir Michaela Jacksona koji je nosio u spotu "Smooth Criminal". Kim takođe poseduje i Jackie Kenndy Onassis sat koji je 2017. kupila za nešto više od 379.000 dolara.

Kim kardashian nosila je haljinu Merilin Monroe.
Profimedia 

Međutim, sada može da se pohvali da poseduje i istorijski komad koji je do sada nosila samo princeza Diana - krst sa ametistom i dijamantima iz 1920. godine, koji je napravio isti čovek koji je izradio i verenički prsten kojim je kralj Charles zaprosio Lady Di.

"Attallah Cross" ponuđen je na godišnjoj aukciji kuće Royal & Noble, a predstavnik Kim je pobedio dva druga licitera i ponudio duplo više od prvobitne cene, nakon čega je krst prodat za 197.453 dolara.

"Oduševljeni smo što je ovaj komad pronašao novi život u rukama još jednog globalno poznatog imena", rekao je šef odeljenja nakita kuće Sotheby’s koja je prvobitno bila vlasnik vrednog komada nakita.

Krst je nazvan "Attallah", a nosila ga je pokojna princeza od Wellsa na dobrotvornoj gala večeri 1987. u Londonu, kada ga je uparila sa odgovarajućom Catherine Walker crno-ljubičastom haljinom od somota.

Masivna ogrlica bila je hrabar potez sa Dianine strane, a veruje se da je nosila privezak na ogrlici od bisera koji je već imala.

"Privezak u obliku krsta – za koji se smatra da je Garrardova jednokratna privatna narudžbina za jednog od njihovih redovnih klijenata, smeo je i šareni komad sa kvadratnim rezanim ametistima i naglašen kružno rezanim dijamantima", saopštenje je za štampu.
"Krst ima ukupnu težinu dijamanta od približno 5,25 karata i veličine je približno 136 x 96mm".

Dizajn u stilu fleurée kreirao je Garrard (isti zlatar koji stoji iza Dianinog kultnog vereničkog prstena sa safirom) 1920. godine.

Krst je nosila samo princeza, a nakon njene smrti, nikada više nije viđen u javnosti do sada.

"Iako ametist tradicionalno predstavlja privilegiju kraljevske porodice, Dajanin izbor da nosi privezak sa neobično dugim lancem obuhvata njenu sposobnost da na jedinstven način prikaže svoju kolekciju kraljevskih dragulja, ne plaši se da se suprotstavi tradiciji i promeni raskošne komade", dodaje se.