Šta je zapravo 'pozlaćeni glamur'? Od trenutka kada je objavljena tema Met Gale za 2022, ljudi su pokušavali da otkriju njeno značenje. Neke ova fraza podseća na Njujork Edith Wharton; drugi smatraju da podseća na ulični izgled ranih 2000-ih. S obzirom na otvoreni prostor za tumačenje, gosti na sinoćnoj ceremoniji mogli su slobodno da izraze svoju perspektivu. I to su učinili - nažalost, jer je i ovom prilikom, baš kao na dodeli Oskara, bilo više modnih promašaja nego modnih pogodaka. Pa čak i među najboljima, bilo je onih čiji outfiti nisu adekvatno odgovorili na temu (pozlaćeni glamur zapravo se odnosi na modu kasnih 1800-ih godina).

Crveni tepih bio je ispunjen dugim šlepovima, ogromnim draguljima i sjajem zvezda koje su želele da ostave svoj trag. Odstupanje od norme i ovog puta bio je način da se pojedinci istaknu. Predvidivo, u centru pažnje našla se Kim Kardashian koja se pojavila u haljini Jean Louisa, a koju je Marilyn Monroe nosila 1962. godine dok je pevala serenadu za Johna F. Keneddyja. 

Moćne look-ove koji vešto spajaju stari i novi glamur ponele su Kendall Jenner u Pradi, Naomi Campbell u Burberryju, Kate i Lila Moss u Burberryju, Dakotta Johnson u Gucciju, Jessica Chastain u Gucciju, Renate Reinsve u Louis Vuittonu, Rosalía u Givenchy-ju, Daisy Edgar Jones u Oscar de la Renti, i svakako Blake Lively koja je ove godine bila host Met Gale i čija je haljina asocirala Kip slobode.  

U galeriji pogledajte najbolja modna izdanja.

Profimedia Ovo su najbolja modna izdanja.

Brend Louis Vuitton odlučio je da stavi akcenat na održivost, pa su njegove zvezde poput Emme Stone nosile već nošene, vintage komade. 

Brend Louis Vuitton odlučio je da stavi akcenat na održivost, pa su njegove zvezde poput Emme Stone nosile isključivo vintage komade.
Profimedia 

Iako su na društvenim mrežama već postala viralna, modna izdanja Sarah Jessice Parker, Hailey Bieber, Khloe Kardashian, Gigi Hadid i Kylie Jenner nisu se našla na ovom spisku. Sveopšti utisak je nedostatak kreativnosti, originalnosti i ideja, ali i nedovoljna obaveštenost o američkoj modnoj istoriji kao temi događaja, koji iz godine degradiraju reputaciju ovog prestižnog događaja.