Uprkos tome što je od svog venčanja 2011. prisustvovala samo četiri puta BAFTA nagradama, princeza od Velsa je dospevala na naslovne strane svetskih magazina tokom svakog svog pojavljivanja na crvenom tepihu.

Za ceremoniju 2023 – održanu u Royal Festival Hall-u – Kate Middleton je nastavila svoj održivi trend recikliranja outfita, pojavivši se u istoj Alexander McQueen haljini na jedno rame koju je nosila na ovom događaju 2019, iako je umesto cveća na ramenu sada nosila mašnu.

profimedia-0757240792.jpg
Rogers George / Sipa Press / Profimedia 

Međutim, ono što je definitivno privuklo najveću pažnju jeste to što je princeza po prvi put pokazala da nije imuna na vodeće trendove, te je tako ovu sofisticiranu kreaciju upotpunila dugim rukavicama, poznatijim pod tagom opera gloves, koji broji stotine hiljada objava na mrežama. Naime, na revijama za proleće/leto 2023, ovaj aksesoar je zasijao u kolekcijama modnih kuća Dior, Simon Rocha, Bottega Veneta, i mnogih drugih, a prisutne su i kod domaćih dizajnera poput Nine Rajak i Ines Atelier. Iako dolazi u najrazličitijim iteracijama, Kate se odlučila za najklasičniji - u crnoj boji i svečanom materijalu.

profimedia-0757151400.jpg
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Možda i najinteresantnije za kraj? Njen odabir nakita. Umesto luksuznog komada, princeza se odlučila za Zara minđuše koje koštaju 17 dolara.

profimedia-0757201558.jpg
I-Images / Zuma Press / Profimedia