Leto je definitivno godišnje doba tokom kojeg se najveći broj žena odlučuje za posvetljivanje kose - bilo da su u pitanju tzv. "sunce" pramenovi ili potpuni makeover. Verovatno ste i same zapazile da postoje boje koje radije birate kada imate svetliju kosu, dok neke radije izbegavate. Baš kao što odluka o nošenju srebrnog i zlatnog nakita može zavisiti od podtona vaše kože, tako postoje specifične boje koje se lepše slažu sa plavom kosom.

Ovo je trenutak kada mi – i gomila plavokosih imena sa A-liste i zvezda street style mode – uskačemo da dešifrujemo spektar odgovarajućih nijansi odeće za vas. Pa, nakon što smo pregledali veliki broj slika sa crvenog tepiha, glamuroznih događaja, prvih redova nedelje mode i slično, primetili smo nekoliko trendy boja koje najbolje stoje plavušama.

1. Skarletno crvena

Pogledajte koliko upečatljivo skarletno crvena može da izgleda sa kratko podšišanom plavom frizurom, ali jednako dobro i sa stepanastom varijantom - najpre zbog kontrasta koji stvara.

2. Metalik srebrna

Stylish devojke sa Instagrama apsolutne su obožavateljke kompletnog metalik izgledom - od minđuša do cipela. Ledeni srebrni tonovi čine da svetloplavi tonovi kose izgledaju posebno moćno i futuristički.

3. Smaragdno zelena

Modne influenserke inspirisale su nas njihovim total-zelenim lookovima: kombinezoni u nešto zagasitoj nijansi ili neon zelena boja potpuno su komplementarne sa plavušama i čine da se izdvoje iz gomile.

4. Bela 

Ok, tehnički bela nije boja-boja, ali, ne možemo je izbeći medu predlozima, jer je ona jedna od classy nijansi koje plavušama daju na otmenosti i sofisticiranosti.

5. Kobalt plava

Možda i najmoćnija boja za plavokose dame jeste kobalt plava - ponovo zbog kontrasta koji stvara, naročito ako imate i plave oči, a ove sezone je posebno u trendu.