Brojni trendovi su najavljeni za leto 2023. ali šta je ono što se zaista nosi otkrivaju nam street style, kao i kombinacije za letovanje -  posebno one koje se mogu videti u popularnim mondenskim odredištima. Za sada, možemo podvući dominaciju trendova u stilu 90-ih, print motive, krupne komade nakita i prozračne tkanine. Da biste se inspirisali, najbolje je da pogledate modne primere stylish devojaka sa Instagrama.

Prozračne haljine

I ovog leta nose se lagane prozračne haljine od gaze i lana. Za letnje destinacije, savršen odabir biće još izazovnije, prozirne haljine od tankog pletiva.


Ogrlice s velikim privescima

Trend iz 2000-ih, koji su vrlo rado prisvojili pripadnici Z generacije su ogrlice sa velikim privescima. Motiv cveta, srca ili apstrakcija rado se nose u svim dobima.

Formalno-neformalni prsluci

Ovaj komad izuzetno je popularan na ulicama evropskih prestonica, a nose se najviše uz ležerne bermude, suknje ili u kompletu sa pantalonama.

Natikače iz 90-ih

Retro sandale i natikače sa kaišićima ukrašenim kristalnim detaljima omiljena su party obuća na vodećim letnjim destinacijama. 


Animal trend

Leopard print ponovo dominira (ako se uopšte može reći da nekada nije). Za sve one koji ga ne vide u svojoj summer capsule kolekciji predlažemo motiv zebre!

Topovi

Topovi različitih dužina nose se i ovog leta i savršen su par uz džins suknju ili farmerice.

Marame

Svilene marame su svuda - u kosi, oko vrata, stilski vezane preko ručke torbe. Tako sitan, a moćan detalj.

Cvetni detalji

Zastupljeni su u kolekcijama luksuznih brendova za leto 2023. kao i u ponudi popularnih high-street brendova. Nose se kao detalj privezan oko vrata, kao broš ili detalj na ogrlici.

Bermude

Tako se lako kombinuju uz uz košulje i topove, u spoju sa patikama i ravnim papučama.

Crvena boja

TikTok platforma dodatno je popularizovala već najavljeni trend crvene boje svojim trending Yacht Girl Summer i Tomato Girl Summer fenomenima.

 Izvor: https://luxurysociety.hr/