Činise da Dolce&Gabbana nije mogla da izaberu bolje mesto za predstavljanje nove Alta Moda kolekcije. Priča je ispričana u regiji Puglia smeštenoj u jugoistočnoj Italiji, regiji koja je poznata po šarmantnim gradićima kao što su Alberobello, Conversano, Canosa di Puglia, San Giovanni Rotondo, Manfredonia, Martina Franca...

Revija je održana u gradiću Alberobello, između čarobnih Trullija, jajolikih kamenih kućica iz 14. veka, što se pokazalo kao savršena lokacija jer se prema navodima modnih znalaca kolekcija predstavila u iskrenoj autentičnosti svojih modnih korena. Dovoljno je zaustaviti pogled na modelu koji slavi umeće pletenja korpi, tako tipično za stanovnike Puglie, kako bi se ojetilo da je ova Alta Moda kolekcija ona koja prepliće italijansko nasleđe, umeće i tradiciju.

Modeli su slavili tipičnu arhitekturu (pogledajte šešire i elemente čipkastog donjeg veša), ali i ženstvenost i senzualnost, i to kroz čipku, til, vezene elemente s motivima prirode...

Reviju je podržalo 500-tinjak zvanica, a dodatno atraktivnom su je učinile zvezde kao što su Kim Kardashian, Christian Bale i Helen Mirren - koja je i ambasadorka neprofitne organizacije “Save the Olives”, osnovane 2017. u Tricaseu (Lecce) za borbu protiv epidemije Xylelle, biljne bakterije koja uništila više od 21 milion stabala maslina u Salentu, drastično promenivši krajolik, a koja je tim povodom i govor.

Ovaj spektakl dočekan je s otvorenom dobrodošlicom domaćeg stanovništva, a gosti su po dolasku prošetali vijugavim kamenim ulicama u društvu meštana odevenih u tradicionalnu odeću, koji su u sklopu događaja koji je bio puno više od same revije pripremali ručno rađenu testeninu, izrađivali autentičnu čipku, te doslvno učestvovali u samoj reviji.

Gosti su reviju dočekali sedeći na tribinama smeštenim na trgu kao iz bajke, gde su uz rashlađeni šampanjac i taktove muzike uživali u pogledu na "pistu" jednog od najlepših modnih evenata sezone.

Za potpuni doživljaj vas pozivamo da odgledate i video:

Izvor: https://luxurysociety.hr/