U prvoj epizodi svog dugo očekivanog podcasta, Meghan Markle je govorila o štetnim i pogrešnim uverenjima društva vezanih za ambiciozne žene.

Vojvotkinja od Saseksa, koja je razgovarala sa Serenom Williams, opisala je kako su je kritikovali zbog njenih ambicija kada je počela da izlazi sa princom Harryjem, napominjući da je to viđeno kao "užasna, užasna stvar".

Epizoda pod nazivom ''Zabluda o ambicijama sa Serenom Williams'', prva je epizoda Meghaninog podkasta pod nazivom Archetypes, objavljenog na Spotify-ju 23. avgusta. Prema opisu emisije, podkast ima za cilj da zaranja u „etikete koje pokušavaju da sputaju žene“, kao i da „otkrije poreklo reči kao što su diva, kučka, histerična, i još mnogo toga”.

U ovoj epizodi, Meghan Markle je ispričala kako ju je katolička škola za devojke u Los Anđelesu, koju je pohađala kao tinejdžerka, uvek osnaživala da ide za onim što je želela u životu:

„Ova feministička ideologija se uvukla u skoro svaki aspekt mog obrazovanja. I u svaki aspekt mog života“, objasnila je ona. „Ova poruka meni i mojim drugaricama iz razreda je bila jasna: naša budućnost kao mladih žena je neograničena. Ambicija? To je bila cela poenta!“

Međutim, primetila je: „Ne sećam se da sam lično osetila negativnu konotaciju iza reči ambiciozan sve dok nisam počela da izlazim sa svojim sadašnjim mužem. Od tad moja ženska ambicija je postala užasna, užasna stvar“.

„Teško je ne osetiti to neodobravanje. Ne mogu a da to ne vidim i kod miliona devojaka i žena koje se redovno 'smanjuju' zbog drugih.“

profimedia-0716293561.jpg
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia na, - Meghan Markle releases the first episode of her new Spotify podcast Archetypes, featuring guest Serena Williams --------- * *UK Clients - Pictures Containing Children Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 716293561, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN UNITED STATES, Model Release: no, Pictured: Meghan Markle, Credit line: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Predstavljajući Serenu Williams, Meghan je opisala tenisku šampionku kao „nekog ko oličava duh ambicije“. Dugogodišnje prijateljice vrlo brzo su zapoleče snažnu diskusiju o dvostrukim standardima oko muških i ženskih ambicija, a celu epizodu možete naći na Spotify-ju.