Svake godine uoči rođendana svoje troje dece, vojvotkinja od Kembridža tradicionalno podeli novi portret koji je sama snimila za tu priliku. Da bi proslavili četvrti rođendan princa Louisa 23. aprila, Kate i William objavili su četiri radosne slike svog najmlađeg sina kako trči plažom u Norfolku sa širokim osmehom.

Manje od dve nedelje kasnije, u domu vojvode i vojvotkinje od Kembridža održava se još jedna proslava, ovog puta povodom obeležavanja rođendana princeze Charlotte – ona je 2. maja napunila sedam godina. Vojvoda i vojvotkinja podelili su tri nova portreta svoje ćerke, na kojoj se vidi kako sedi u polju punog zvončića, obučena u plavi pleteni džemper preko bluze sa kragnom.

Na jednoj od slika, koju je Kate snimila u Norfolku tokom vikenda, Charlotte mazi porodičnog psa, crnog španijela, koji je dobila na poklon od vojvotkinjinog brata Jamesa Middletona.

Podsetimo se, Kate je pasionirana fotografkinja pokroviteljka Nacionalne galerije portreta, te je prošle godine pokrenula je svoju inicijativu „Hold Still” kako bi snimila dirljiv portret zemlje u zatvorenom prostoru.

Kraljevska porodica vrlo retko eksponira decu, ali kako odrastaju, pružaju im sve više prostora da se pojave u javnosti. Poslednji put Kate i William su se sa sinom George-om i ćerkom Charlotte pojavili na komemoraciji vojvodi od Edinburga u Vestminsterskoj opatiji.

Kate Middleton i princ William sa decom.
Profimedia