Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža vratili su se u Veliku Britaniju nakon turneje na Karibima. Prvi zvanični događaj u svojoj zemlji bila je komemoracija vojvodi od Edinburga u Vestminsterskoj opatiji, a kraljevski par je na oduševljenje sveprisutnih došao sa svojom decom George-om i Charlotte.

Mala princeza nosila je tamnoplavi kaputić za dvostrukim kopčanjem, a mali princ uskladio se sa tatom u tamnoplavom odelu sa kravatom.

Najviše pažnje, kao i uvek, pobrala je Kate Middleton u midi haljini koja ne izlazi iz mode, a uparila ju je sa raskošnim šeširom, bisernim minđušama i jednostavnim potpeticama. Njen stil neodoljivo asocira na princezu Dianu koja je obožavala retro siluete iz 80-ih i tufne u svim mogućim nijansama.

Princeza Diana je obožavala retro haljine i tufne.
Profimedia 

Damsku haljinu za Kate kreirala je omiljena vojvotkinjina dizajnerka Alexandra Rich. Moderni zaokret napravila je sa ukrasnom dugmadi na ramenima i suptilnim pojasom oko struka.

Ovo nije prvi put da je vojvotkinja svojim outfitom odala počast Lady Di. Kate je nosila mornarsku haljinu sa oštrom kragnom za portret princa Charlesa na njegov 70. rođendan 2018. godine, a svetu je predstavila svog sina, princa Georga u šarenoj plavoj haljini a la Lady Di, dok je stajala ispred bolnice Svete Marije 2013. godine.

U galeriji pogledajte više fotografija.

Profimedia Pogledajte kako su izgledali.