Jednobojno i dobro ukrojeno dvodelno odelo sinonim je za moć i dobar modni stil, te ne čudi da su ga naše omiljene poznate dame odabrale u svojim outfitima za prve dane prelazne sezone.

Španska kraljica Letizija samo je jedna od njih, a trendi odelo u crvenoj boji primetili smo i kod holivudskih zvezda, poput Jessice Albe.

Već je dobro poznato da šu širi, ležerniji krojevi odnosno blago oversized delovi ženskog dvodelnog odela vrlo poželjni za cool siluetu i effortless efekat.

Upravo ovu modnu formulu sledila je royal dama na fudbalskoj utakmici španskog tima zajedno sa svojom ćerkom Sofijom, u Sidneju. Kraljica Letizia izgledala je elegantno u ukrojenom odelu sastavljenog od para pantalona širokih nogavica visokog struka i odgovarajućeg blejzera sa dvostrukim kopčanjem. Crvena boja ovog ansambla donela je posebnu trendi notu kraljičinom outfitu, budući da se upravo ova boja polako uvukla među odevne kombinacije mnogih stylish dama.

Statement crveno odelo spojila je sa basic svilenom crnom bluzom, te je od aksesoara odabrala crne čizme sa potpeticom i torbu španskog brenda Carolina Herrera. Što se šminke tiče, kraljica Letizia istakla je svoje jagodice sjajnim spojem bronzera i rumenila za blistavu boju.

Sa druge, prekookeanske strane, glumica i preduzetnica Jessica Alba održala je javni nastup na Samitu u Atlanti. Za tu priliku, Jessica se opredelila za crveno odelo na duplo kopčanje sa uskim pantalonama šivenim po meri meri. 

Svoj vatreni ansambl upotpunila je belim aksesoarima i zlatnim nakitom koji je istakao njen maslinasti ten.

Dakle, ove uspešne dame, prenele su nam jednu stilsku lekciju koju usvajamo u narednom periodu kada nam bude potrebna dodatna fashion inspiracija.

Crveno dvodelno odelo, ali i crvena boja generalno, biće mikrotrend koji ćemo pratiti u budućnosti.