Lampica i šarenih ukrasa je ove godine nešto manje u Beogradu, ali blizina praznika (polako, ali sigurno) budi euforiju i ukoliko vam nedostaje praznične atmosfere, krenite sa nama. Prošetaćemo malo i van Beograda, vratiti se u omiljeni sokak i pronaći zimsku bajku.

Ovog petka se upućujemo u Novi Sad povodom otvaranja novogodišnje prodajne izložbe pod nazivom „Dar“. U cilju demistifikacije uverenja da je umetnost nedostupna ili preskupa, organizatori su okupili preko 30 mladih autora iz različitih oblasti koji će ovom prilikom predstaviti svoje radove, a koje će ujedno i prodavati. Otvaranje izložbe prati muzički odabir DJ Jazzmana, a vi dođite da podržite mlade umetnike/ce i usput obradujete nekog bliskog jedinstvenim poklonom.

Subotu nastavljamo u istom raspoloženju, te obavezno svraćamo u kultni beogradski modni sokak – Čumićevo sokače gde se od 12h organizuje Novogodišnji market. Osim unikatnih odevenih komada, ovde možete pronaći i ručno rađenu keramiku, čestitke, nakit, a tu je i zabavni program. Vidimo se u Čumiću!

Prva aktivnost na to-do listi ove nedelje je šetnja do glasačkog mesta. Nakon što obavimo građansku dužnost, planiramo da krenemo u dugu šetnju do Savskog parka gde nas čeka Zimska bajka. Mnogobrojni ukrasi, lampice, euforija u vazduhu, verujemo i znamo – the best is yet to come.

Do sledeće vikend šetnje...