Burna, zabavna i kontroverzna godina u pop kulturi je iza nas. Gledali smo Succession i Beckhamove, dok se Gwyneth Paltrow sudila za 1 dolar naknade. Tu je i trudna Rihanna na Super Bowl-u, clash Barbie filma i Oppenheimera, a ne možemo da ne spomenemo i štrajk Holivuda zbog čega je industrija filma u jednom trenutku bila potpuno zaustavljena. U nastavku saznajte koji su to viralni momenti pop kulture obeležili 2023. godinu.

Succession

Protekla cela 2023. godina bila je potrebna da se oporavimo od poslednje epizode Succession-a, a koliko nas je ova porodica vezala za sebe govori činjenica da je serija bila nominovana za 27 Emmy nagrada. Producent Jesse Armstrong uspeo je da predstavi svu apsurdnu, surovu i obeshrabrujuću istinu o onom 1% najbogatijih ljudi na svetu, zbog čega se često provlačila teorija o modernom Šekspiru otelotvorenom u televizijskoj drami. Bilo kako bilo, osvojili su naša srca.

 Rihanna na Super Bowlu

Od različitih imena za koja se šuškalo da će ih Rihanna dovesti na scenu Super Bowla kao svoje goste, niko nije pretpostavio da će to biti njena beba. Iako nije predstavila novu muziku, Riri je iskoristila priliku da objavi svoju trudnoću, promoviše Fenty Beauty i otpeva nekoliko svojih starih pesama u podjednako viralnom Loewe crvenom outfitu.

 Suđenje Gwyneth Paltrow

Ako ste propustili: Terry Sanderson je tužio Gwyneth Paltrow zbog sudara na skijanju 2016. godine u postupku koji je na kraju izgubio. Glumica je zatražila simboličan 1 dolar odštete u kontratužbi, dok je svakog dana nonšalantno ulazila u sudnicu noseći raznoliku kolekciju skupog kašmira brendova The Row, Celine i Prada (što je bila tema za sebe). Takođe nam je podarila jednu od najmoćnijih završnih rečenica: "Želim vam sve najbolje". Lekcija za 2024.

Film od The Weeknda

Mnogo volimo The Weeknda i sve što je doneo muzici, ali njegov The Idol bio je debakl - i to je kolektivno mišljenje. Ipak, dobar marketing učinio je svoje, tako da se o ovom filmu pričalo tokom čitave 2023. godine.

 Barbenheimer

Bioskopi polako, ali sigurno izumiru, ali dva filma učinila su da ova kulturna ustanova ponovo oživi, i to u celom svetu. Barbie je ukupno zaradio 1,44 milijarde dolara zahvaljujući bioskopskim projekcijama, a Oppenheimer 953 milijarde. A u kom timu ste vi bili?  

 Štrajk Holivuda

Godina 2023. obeležio je i protest u Holivudu u cilju ostvarivanja bolje boljih radnih uslova. Udruženju pisaca Amerike je trebalo 148 dana štrajka da postigne dogovor s AMPTP, okončavajući svoj kolektivni štrajk 27. septembra 2023. godine, a zbog toga su pomerane mnoge važne filmske manifestacije i festivali.

 Timothée and Kylie

Od trenutka kada su paparazzi spazili automobil Kylie Jenner parkiran ispred kuće Timothée Chalameta, internet je odjeknuo. Nakon dilema poput - da li je to još jedno delo Kris Jenner ili zaista ljubav - veza ovog, na prvi pogled nespojivog, para je i zvanično potvrđena. A najšokantnije je što još uvek traje.

 Beckham

I oni koji nisu bili zaljubljeni u Beckhama 2000-ih, zaljubili su se 2023. jer svi želimo jednog Davida kod kuće. Dokumentarac je postao viralna tema, a meme kultura je usvojila gotovo sve vodeće dijaloge između omiljenog nam celebrity para. Sve je na mestu, sve je sa stilom, i spremamo se da epizode pogledamo još jedanput.

 Troye Sivan

Troye Sivan iskoristio je svaki trenutak u 2023. godini. Predstavio je svoj album "Something to Give Each Other", koji uključuje pesme poput "One of Your Girls", "Rush" i "Got Me Started", praćene viralnim muzičkim spotovima i TikTok koreografijama. Pojavio se u gorepomenutoj seriji "The Idol", pokrenuo brend za uređenje doma i mirise pod imenom Tsu Lange Yor, i kao šlag na tortu, inspirisao je Timothée Chalamet-ov skeč u Saturday Night Live-u. Sve čestitke!