Kao da protekle nedelje nije bilo dovoljno loših vesti koje stižu sa svih krajeva sveta, za vikend nas je dočekala još jedna - Matthew Perry, zvezda serije "Prijatelji", preminuo je u 54-oj godini u svom domu u Los Anđelesu. Mnogima omiljeni lik iz kultne serije "Friends", kralj sarkazma, Chandler Bing bio je član sjajne šestorke na koju smo mogli uvek da se oslonimo, kada nam je bio potreban smeh, komforna zona i uteha od svakodnevnih briga.

Njegov lik mogao bi se sažeti u ovim replikama: "Zdravo, ja sam Chandler, zbijam šale kada mi je neprijatno“ i "Nisam dobar u savetima, mogu li da te zainteresujem za sarkastičan komentar?“  Zbog toga mislimo da nismo subjektivni kada kažemo, da je od šest glavnih likova, on bio verovatno najduhovitiji.

Iako se iza scene Matthew borio sa problemima zavisnosti, to se na liku Chandlera Binga, koji je imao sposobnost da sarkazmom preseče svaku situaciju u seriji, nije dalo primetiti. Članovi ekipe isticali su koliku podršku mu pružaju tokom snimanja devedesetih godina , a posebno je Jennifer Aniston (Rachel), bila tu za njega i van seta. 

Kreatori sitkoma rekli su da je on bio "briljantan talenat" i da je uvek bio "najsmešnija osoba u prostoriji". U ovom tekstu, izdvojili smo neke od njegovih najupečatljivijih citata, po kojima bismo voleli da ga ceo svet pamti.

  • "Smešan sam, zar ne? Šta ti znaš, ti si samo vrata. Ti voliš jednostavno kuc-kuc šale."
  • "Hej Jannis, ja sam. Samo sam hteo unapred da se izvinim što sam te jurio niz ulicu."
  • "Da sam momak i... da li sam upravo rekao, 'Da sam momak'?“
  • "Izgovorim više glupih stvari do 9 ujutru nego što većina ljudi izgovori za ceo dan."
  • Ross: "Išao sam na ono mesto za samopotamnjivanje koje je predložila tvoja žena." - Chandler: "Da li je to mesto bilo sunce?"
  • "Kada prvi put sretnem nekoga, obično osetim paniku, anksioznost i znojenje."
  • "Do svoje 25. godine, mislio sam da je jedini odgovor na „Volim te“ - „Oh, ne!“

U nastavku pogledajte i top 10 najsmešnjih scena u kojima je Chandler Bing.

Hvala za sve osmehe, Matthew.