Princeza od Walesa, Kate Middleton, nedavno je učestvovala je u emisiji „The Good, The Bad & The Ragbi“ zajedno sa svojim suprugom princom Williamom i tom prilikom podelila deo svoje wellness rutine.

Naime, princeza Kate je otkrila, baš poput Gwyneth Paltrow, Lady Gage i Madonne, da je kao deo svog treninga uvrstila popularni trend uranjaja u hladnu vodu. „Lično, volim plivanje. Hladno plivanje, što je hladnija [voda] to bolje.”

Metoda je povezana sa brojnim zdravstvenim prednostima koje su i naučno potkrepljene. Izlaganje hladnoj vodi utiče na smanjenu anksioznost i jača imuni sistem.

Profesionalni sportisti inače u procesu oporavljanja od izuzetnih fizičkih napora koriste krioterapiju celog tela. Međutim, kako je krioterapija celog tela relativno skupa i nije široko dostupna, ova metoda pruža pristupačnu alternativu. Kao i Kate Middletoni vi možete praktikovati ovaj welless trik iz udobnosti svog doma - potreban vam je samo hladan tuš. 

tusiranje-min.jpg
Shutterstock 

U medicini je priznato da se imuni sistem jača tretmanom hladnom vodom: mišići se brže regenerišu i vezivno tkivo se jača. Podstiče se i cirkulacija, snižava krvni pritisak i reguliše puls. „Svako ko svesno koristi hladnu vodu ne samo da jača imuni sistem, već generalno povećava zdravlje i vitalnost“, dodaje kondicioni trener i zdravstveni trener Markus Firer.  

Preduslov je, naravno, da se obezbedi fizičko zdravlje. „Ako patite od određenih stanja, ne bih vam savetovao terapiju hladnom vodom“, upozorava dr Franc Lakva. „To uključuje bolesti srca, određene alergije... Uvek je najbolje konsultovati i vašeg lekara." Ovde pročitajte i prirodan botoks koji koristi Kate Middleton