96. ceremonija dodele Oskara je završena, nagrade Akademije su dodeljene, a nakon detaljnog pregleda crvenog tepiha, te svih najzanimljivijih trenutaka, ostalo je samo još jedno pitanje: gde možemo da pogledamo sve filmove nagrađene Oskarom? Srećom, imamo odgovore.

Lepota življenja u eri striming platfromi je u tome što možete gledati dobitnike nagrade Oskar za 2024. na Netflixu, Huluu, AppleTV+, Prime Video i drugim popularnim servisima, ako niste uspeli da ih pogledate u bioskopima (iako se neki i dalje tamo prikazuju).

U nastavku ćete pronaći sve smernice o bindžovanju Oskarom nagrađenih filmova za 2024. godinu, na vama je samo da zauzmete udobnu pozu, šoljicu omiljenog napitka i isključite sve notifikacije. Krećemo!

Oppenheimer

Film reditelja Christophera Nolana osvojio je najviše Oskara ove godine (sedam), što ne bi trebalo da bude veliko iznenađenje, s obzirom da je bio nominovan u čak trinaest kategorija. U glavnim ulogama su Cillian Murphy, koji je osvojio Oskara za najboljeg glumca, te Robert Downey Jr, koji je osvojio Oskara za najboljeg sporednog glumca. Pripremite se i da vas oduševi Oskarom nagrađena muzika Ludviga Göransona.

Gde strimovatiOppenheimer možete gledati na Peacock-u i AppleTV+ ili ga iznajmiti ili kupiti na Prime Video.

Od najvećih blokbastera do kratkih filmova o kojima će se tek pričati - ovi naslovi nominovani su za Oskara 2024.
Universal Pictures - Atlas Entertainment - Syncopy / Christophel Collection / Profimedia 

Poor things

Uboga stvorenja osvojila su niz Oskara, uključujući Oskara za najbolju glumicu za Emmu Stoun, koja igra Bellu Baxterr. Prilagođen iz romana iz 1992. godine autora Alasdaira Greja, filmgovori o avanturističkoj mladoj ženi koju neoortodoksni naučnik "vraća u život".

Gde strimovati: Poor things možete gledati na Huluu ili ga kupiti (sa bonus sadržajem) na Prime Video. Film se takođe i dalje prikazuje u odabranim bioskopima.

Elle saradnica donosi pregled nominovanih filmova za Oskar.
Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia 

Barbie

Iako će nastup Ryana Goslinga "Samo sam Ken" ostati zapamćen u istoriji Oskara, pesma Billie Eilish "What Was I Made For", zapravo je osvojila Oskara za najbolju pesmu.

Gde strimovati: Barbie možete gledati na Max-u i AppleTV+ ili ga iznajmiti ili kupiti na Prime Video.

Modna kuća Chanel kreirala je čak 5 zadivljujućih outfita za Barbie.
Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia 

Holdovers

Iako je film osvojio samo jednu nagradu na Oskarima 2024, vredi ga pogledati. Film prati mrzovoljnog, ali simpatičnog učitelja koji je na zadatku da čuva ekscentrične učenike koji nemaju gde da idu tokom božićnog raspusta. Sigurni smo da će vam ovaj naslov dirnuti srce, baš kao što je i Da'Vine Joy Randolph to učinila tokom svog govora nakon osvajanja Oskara za najbolju sporednu glumicu.

Gde strimovati: Ostatke možete gledati na Peacock-u.

profimedia-0841873050.jpg
Supplied by LMK / imago stock&people / Profimedia 

American Fiction

Zasnovan na romanu iz 2001. godine "Erasure", autora Percival Everetta, Američka fikcijaprati frustriranog pisca/profesora (čiji lik tumači Jeffrey Wright) koji piše Crnu knjigu o zastarelim i uvredljivim stereotipima koji se koriste u zabavnom programu. I najprodavanija knjiga i Oskarom nagrađeni film ostaviće vas u razmišljanju.

Gde strimovati: Američku fikciju možete iznajmiti ili kupiti na Prime Video, YouTube i AppleTV+. Film se i dalje prikazuje u nekoliko bioskopa.

profimedia-0829599967.jpg
Supplied by LMK / imago stock&people / Profimedia 

Anatomy of a Fall

Francuski film Anatomija pada prati ženu osumnjičenu za ubistvo svog supruga – i njenog slepog sina koji je jedini svedok njegovog smrtonosnog pada. Uključite titlove i pripremite se za složenu studiju likova koja ide daleko izvan vaše prosečne sudnice.

Gde strimovati: Anatomiju pada možete gledati na AppleTV+ ili je iznajmiti ili kupiti na Prime Video – a film će početi da se prikazuje na Huluu od 22. marta. 

profimedia-0829733208.jpg
Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia 

The Zone of Interest

Inspirisan romanom iz 2014. godine autora Martina Amisa, britanski film Zona interesa prati komandanta Aušvica i njegovu ženu koji žive pored nacističkog koncentracionog logora. Film je na nemačkom jeziku, pa ćete verovatno morati uključiti titlove.

Gde strimovati: Zonu interesa možete kupiti na Prime Video. 

profimedia-0840602019.jpg
LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia 

Izvor: ELLE/N.K.