U samo nekoliko dana bioskopskog prikazivanja, drugi deo izuzetno popularnog naučno-fantastičnog filma "Dune" već je najbolje ocenjen u istoriji IMDb-a. 

Kanadski reditelj Denis Villeneuve vratio je fanove na planetu Arrakis prekrivenom peskom sa izvanrednom glumačkom postavom (u kojoj se pojavljuju Timothée Chalamet, Zendaya, Austin Butler, Josh Brolin, Florence Pugh, Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Christopher Walken, Javier Bardem...), još snažnijom od one u prvom delu iz 2021. godine, a viđeno je opisano rečima "majstorski", "impresivno", "jedinstveno"...

Njegova trenutna prosečna ocena je 9,4 čime je ''Dune: Part Two'' nadmašio prethodne rekordere iz svoje kategorije - poput "Avengers: Endgame" (8,4) i "Avatara" (7,8), zasluženo zauzevši prvo mesto. U poređenju sa klasicima poput "Kuma", "Iskupljenja iz Šošenka" i "Mračnog viteza", i dalje je bolji - oni imaju ocene između 9,1 i 9,3. Takođe je nezaobilazno pomenuti da je film zaradio neverovatnih 96% na Rotten Tomatoes od 207 recenzija.

profimedia-0847791769.jpg
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

profimedia-0847791707.jpg
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

profimedia-0847791666.jpg
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

Pored zvaničnih trejlera koji su otkrili elemente novog nastavka, kao i odličnih marketinških aktivnosti, oduševljavaju i umetnički formati koji slave ovo delo. Tako teksaška umetnica peščane animacije Grace Zhang ima vlastitu viziju odavanja počasti – rekreirajući najavu za ''Dune'' u potpunosti od peska. Koristeći samo dva alata, svoje ruke i pesak, u videu od dve minute i jedanaest sekundi videćete Timothéea Chalameta kao Paula Atreidesa, Zendayu kao Chani, Austina Butlera kao Feyd-Rautha Harkonnena, Fremene, peščane crve i još mnogo toga.

Zato ako još uvek niste pogledali - trk u bioskop!

 Izvor: ELLE/https://storybook.hr/