Sa velikom radošću ovog vikenda kažemo – sezona događaja u Beogradu je otvorena! Mart je tu, proleće na vidiku, Silosi se vratili, umetnici stvaraju, FEST traje još dva dana... šta čovek više da poželi? Izbora je mnogo, ali mi imamo plan, krenite sa nama!

U četvrtak je otvorena izložbaKiosk Sistem K67- od kockice do olovke, kako je jedan kiosk inspirisao puno umetnika – jeste reč je o čuvenim crvenim jugoslovenskim kioscima kojih se sećate iz detinjstva ili sa fotografija i iz domaćih filmova. Ova izložba je inicijativa arhitekte Nikole Opačića da Lego napravi zvanični set čuvenog crvenog kioska! Ovoj inicijativi su se pridružili mnogi lokalni i regionalni umetnici, te dođite u Kulu Cetinjsku da potržite njihov rad i da dobijemo naš “Yugo lego set!”

Ove subote ne moramo mnogo da razmišljamo gde ćemo jer – Silosi ponovo rade! Ovog vikenda je dnevno zagrevanje, DJ setovi od 12h do 18h, a sledećeg vikenda se vraćamo u noćni ritam! Tu je naravno i kulturno-umetnički program, te obiđite i izložbu Ženskog arhitektonskog društva (Udruženje ŽAD), lepo + korisno. Vidimo se pored reke!

I ovaj vikend ne propuštamo priliku da podržimo naše umetnice, dizajnerke i kreatorke koje ovog vikenda izlažu na bržem, jačem, boljem i prvom regionalnom Ana Popović shoes & friends pop up-u u Kući umetnica! Kako organizatorke kažu, biće ovo „praznik dizajna, umetnosti, stvaralaštva, preduzetništva i zajedništva!“ – i to je zapravo sve što želimo od praznika!

Do sledeće vikend šetnje...