Gotovo deceniju nakon što smo poslednji put videli našu haotičnu, ali šarmantnu heroinu u svom jedinstvenom sjaju, junakinja istoimenog filma, Bridget Jones, ponovo će se pojaviti na našim malim ekranima.

Veruje se da će se četvrti film iz franšize Dnevnika o Briget Jones, koji će početi sa snimanjem u maju, fokusirati se na ljubavne poduhvate Jonesove (koju igra Renée Zellweger) i to u trouglu sa junacima iz prve trilogije filmova, Colinom Firthom i Hugh Grantom, koji će se vratiti i u nastavku, iako još uvek nije jasno u kojoj tačno ulozi.

Prema Daily Mail-u, preprodukcija je već u toku:"Već se planira snimanje. Renée je uzbuđena što se vraća Bridget. Ona obožava ovaj lik. Očekuje se da će groznica Bridget Jones zavladati Londonom ovog proleća."

Kakav će biti zaplet?

Iako se malo zna o zapletu četvrtog filma, izvor blizak produkciji potvrdio je da će četvrti deo imati "neverovatni preokret", što nas ne iznenađuje kada uzmemo u obzir radnju trećeg filma.

Podsetimo se, nakon "Bridget Jones Dnevnika" iz 2001. i "Bridget Jones Dnevnika" iz 2004. godine, videli smo glavnu junakinju koja konačno pronalazi svoj srećan završetak. U trećem delu, Jones se udala za Marca Darcya (kog igra Colin Firth), dok je Daniel Cleaver (kog igra Hugh Grant) imao avionsku nesreću.

Kada su je pitali o četvrtom filmu pre dve godine, Helen Fielding, autorka knjige o Bridget Jones je izjavila:"Mislim da je stvarno teško praviti filmove i učiniti ih dobrim, a želimo da budu takvi. Volela bih da ga vidim na ekranu".

Ko će činiti glumačku postavu?

Još uvek nije potvrđeno ko će činiti glumačku postavu četvrtog filma, ali veruje se da će troje glavnih likova reprizirati svoje uloge.

Tokom gostovanja u emisiji The Talk 2019. godine, Zellweger je potvrdila da bi bila zainteresovana da ponovo glumi Bridget Jones. "Ako me pozovu, otrčaću."

Kada će biti premijera filma?

Iako se prvobitno verovalo da su štrajkovi SAG-AFTRA zaustavili produkciju, sada se zna da je preprodukcija u toku i veruje se da će snimanje filma početi u maju, te bi film potencijalno mogao da bude prikazan 2025. godine. 

Stay tuned!

Izvor: ELLE/N.K.