Život modnog asistenta ume da bude toliko užurban, haotičan, ali i zabavan da apsolutno možemo da ga zamislimo kao mjuzikl. Upravo to imala je na umu produkcija koja stoji iza nove pozorišne adaptacije knjige Đavo nosi Pradu

Šta znamo o projektu?

Mjuzikl je u pripremi već punih devet godina. Baš kao i film, temelji se na bestseleru Laure Weisberger iz 2003. godine, ali je inspirisan i filmom iz 2009. godine, u kojem su briljirale Anne Hathaway i Meryl Streep. Dakle, da, verovatno će onaj kultni monolog o svetloplavom džemperu sada postati stih uz lagane plesne pokrete.

Iako još uvek nismo upoznati a tim ko će glumiti Andreu Sachs, znamo da će Vanessa Williams, poznata iz serija "Ružna Betty" i "Očajne domaćice", glumiti moćnu Mirandu Priestly. Muziku piše Elton John, a tekstove pesnikinja i kantautorka Shaina Taub. Predstava će imati i prateću knjigu/scenario autorke Kate Wetherhead, dok režiju i koreografiju potpisuje Jerry Mitchell.

profimedia-0099577115.jpg
20th Century Fox Licensing/Merch / Everett / Profimedia 

Kada možemo da očekujemo premijeru mjuzikla?

Mjuzikl koji je prvobitno bio namenjen za Brodvej, svoju premijeru imaće u Londonu, u Dominion teatru u oktobru ove godine. Takođe, letnji prikaz mjuzikla rezervisan je za Kraljevski teatar u Plimutu, tokom jula.

Dakle, čini se da ćemo u 2024. Veliku Britaniju staviti na sam vrh travel liste (P.S. ulaznice za predstavu "Đavo nosi Pradu" već su u prodaji!).

Izvor: ELLE/T.Đ.