Streaming servis HBO je objavio zvanični trejler za dramu "Režim" (ranijeg naziva "Palata"), sa Kate Winslet u glavnoj ulozi Elene Vernham, kancelarke modernog autoritarnog režima u jednoj neimenovanoj evropskoj zemlji. Ona se sastaje sa američkim izaslanikom koji joj nudi punu podršku — ali napominje da je SAD potrebna upravo ona „da bi im pokazala kredibilitet... verodostojnost“. I ne, izgleda da se to kancelarki ne sviđa previše. 

Ona naveliko govori o dolasku „nove Evrope“ dok vidimo ljude koji se grubo odvlače i stavljaju u kombije, te zahteva izvinjenje u ime svog naroda od rivalskog lidera kog naziva „svinjom“. Vidimo građanski sukob dok njen lik tvrdi da je uradila ono što je uradila „u ime slobode“. Dakle, da li je ona nekakav tiranski vođa koji je došao na vlast nasilnim udarom?

Kate Winslett u mini seriji Režim na Hbo glumi sa Hugh Grantom
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Kancelarka (Kate Winslet) se bori da održi kontrolu nad svojim režimom, ali postaje prilično paranoična u svojoj moći. Poveravajuci se vojniku Herbertu Zubaku (Matthias Schoenaertu) Elena je možda izabrala pogrešnog saputnika, zaljubila se i napravila svoj ključni pogrešni korak.

Pored Winslett i Schoenaerta, u glumačkoj ekipi su i Andrea Risenborough, Martha Plimpton, Guillaume Gallienne i slavni Hugh Grant. Režiju potpisuje Stephen Frears (Very british scandal), a Will Tracy (Succession, The Menu) je pisac i šouraner.

Kate Winslett u mini seriji Režim na Hbo glumi sa Hugh Grantom
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

"Režim" je mini serija čiju premijera je zakazana za 3. marta na HBO i HBO Max. Trejler donosimo u nastavku!

Izvor: ELLE/ N.K.