Dobro ste čuli, zvonilo je za početak septembra... i sada kada je prošla prva nedelja i zvanično je krenuo uobičajen život, mi se vraćamo svojim uobičajenim vikend šetanjama i dilemama jer ovog septembra se u Beogradu dešava sve(t). Spremite se, lista je duga, mi za vas biramo the cream of the crop.

Ovog petka (a sasvim izvesno i subote) se upućujemo u naš omiljeni lokal u Gastrošoru jer ove Ruke nisu male i ovog vikenda proslavljaju svoj prvi rođendan! Za ovih godinu dana u Rukama je nastupalo preko 50 renomiranih DJ-eva, što stranih što naših, a za rođendanski vikend – ništa manje od toga, petak Nikola Vemić, subota Spacewaker i cherry on top Chew chew.

Dodatak za ambiciozne: izložba „Životne radosti u Nekrasovoj“, Tijana T u Karmakomi.

Ovog vikenda ne propuštamo da posetimo izložbu Olimpijske igre u Sarajevu 40 godina kasnije koja je prošle nedelje otvorena u Muzeju primenjene umetnosti, a koju su ogranizovali kolekcionarski tim Midcentury Belgrade i Ambasada Bosne i Hercegovine u Srbiji.

Osim što nam je ova Olimpijada srcu bliza i što smo svake godine pred skijanje od roditelja slušali čuvenu priču o Jahorina olimpijskom centru, ona je posebna i po tome što su to bile prve Igre na Balkanu, te prve zimske igre u jednoj socijalističkoj zemlji i na govornom području slovenskih jezika. Takođe ove OI su dale veliki doprinos primenjenoj umetnosti na našim prostorima te nemojte propustiti da vidite jednistvene plakate koji su nastali u cilju promocije Igara. Izložba je otvorena do 23. septembra.

Priznajemo, krivi smo...iako veliki poštovaoci svih manifestacija koje organizuje ekipa sa Silosa još uvek nismo posetili Los Silos burger festival koji traje do ove nedelje! Zato za nedelju imamo samo jednu aktivnost – gledanje u Dunav i gastronomsko uživanje. Vidimo se na ležaljkama.

Do sledeće vikend šetnje...