Margot Robbie i Jacob Elordi uskoro će se pojaviti u adaptaciji klasičnog romana Emily BrontëOrkanski visovi. Ovaj projekat, koji su razvili MRC i LuckyChap, donosi sjajnu glumačku postavu i predstavlja treću saradnju između LuckyChap-a i rediteljke Emerald Fennell. Naime, Emerald je već ranije producirala i režirala hvaljeni film Promising Young Woman — za koji je osvojila Oskara — kao i psihološki triler Saltburn, a sada je preuzela ulogu scenaristkinje, rediteljke i producentkinje za ovu ambicioznu adaptaciju.

U filmu, Margot će tumačiti kompleksni lik Catherine Earnshaw, rastrzanu između strastvene ljubavi prema Heathcliffu i težnje za društvenim statusom. Elordi će oživeti Heathcliffa, antiheroja čija bol prerasta u osvetu, stvarajući dinamičan odnos koji se kreće od najdubljih emocija do nemilosrdnih poteza. Priča se odvija u surovim predelima, gde priroda igra ključnu ulogu u razvoju likova i njihovih sudbina.

profimedia-0043106461.jpg
Rights Managed / Mary Evans Picture Library / Profimedia 

Originalni roman, objavljen 1850. godine, prati burne odnose između porodica Earnshaw i Linton, čiji se životi prepliću sa sudbinom Heathcliffa, usvojenog sina porodice Earnshaw. Iako detalji zapleta Fennelline adaptacije još nisu otkriveni, jasno je da se očekuje verna, ali osvežena interpretacija ovog književnog klasika.

profimedia-0093894429.jpg
UNITED ARTISTS / Entertainment Pictures / Profimedia 

Kada je Emerald na društvenim mrežama objavila da će „Orkanski visovi“ biti njen sledeći projekat, ljubitelji filma i književnosti su sa nestrpljenjem čekali saznanje ko će tumačiti ova legendarne junake. Sa Robbie i Elordijem u glavnim ulogama, stigao je savršeni odgovor.

Film „Orkanski visovi“ je planiran za predprodukciju u Ujedinjenom Kraljevstvu 2025. godine.