Pre nešto više od mesec dana na Netflix je stigla serija "Kaos" koja je brzo izazvala realni haos na društvenim mrežama. Autorka je Charlie Covell, poznata po seriji 'The End of the F***ing World', a radnja je smeštena u svet grčke mitologije, ali ovog puta predstavljenog na savremen način. Uz naratora Prometeja (Stephen Dillane), možemo reći da glavnu ulogu igra Jeff Goldblum kao vrhovni bog Zevs, koji prolazi kroz egzistencijalnu krizu i strahuje zbog gubitka moći, urušavanja starog poretka i ispunjenja proročanstva.

Pratimo i likove Here, Zevsove žene i sestre, brata Posejdona (boga mora), sina Dionisa (boga plodnosti, veselja i vina), brata Hada (boga podzemlja i mrtvih) i njegove žene Persefone, kao i druge likove iz grčke mitologije, poput Orfeja i Euridike, Meduze, Minosa, Minotaura i Dedala. Uz Olimp, gde bogovi žive, radnja se dešava i na Kritu.

Ovo je definitivno jedna od onih serija koje se gledaju u dahu, jer ima samo osam epizoda. S obzirom na kraj prve sezone, očekivali smo drugu, ali izgleda da to neće biti slučaj.

profimedia-0906584900.jpg
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

profimedia-0906584983.jpg
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

Iako Netflix još uvek nije zvanično otkazao seriju, to je indirektno nagovestila Aurora Perrineau, glumica koja u seriji tumači Euridiku. 

"Ovo zaista boli. Teško je opisati kako se osećam, ali pokušaću. Kada sam krenula na audiciju za ovu seriju, znala sam da je posebna, uglavnom zbog toga što mi scenariji Charlie Covell izuzetno odgovaraju. Upoznala sam sve te ljude i zavolela ih, sa svim njihovim manama. Po prvi put u životu, osetila sam pravi ponos. Naravno, ponosna sam na rad svih ljudi koji su posvetili vreme ovom projektu, ali shvatila sam da sam ponosna na sebe, što mi je do sada bilo teško."

"Kada sam dobila ulogu, nisam mogla da poverujem da me neko zaista primetio. Devojka koja ne samo da je deo manjine, već je i preživela seksualno zlostavljanje, a onda mi neko kaže da mogu da imam jednu od glavnih uloga u seriji. Da li sam vredna toga? Sve što se dogodilo posle tog trenutka promenilo je moju perspektivu", napisala je glumica na Instagramu.

Obožavalac ju je u komentarima pitao da li to znači da je serija "Kaos" završena, na šta je ona odgovorila: "Nažalost, da."

Pre ove objave, šuškalo se o drugoj, pa čak i trećoj sezoni. Da li to znači da gledanost nije bila dovoljno dobra, uprkos početnoj popularnosti? Moguće, ali očigledno je da Netflix ima svoje razloge da ne nastavi sa ovim posebnim projektom (čitaj:brojeve), iako se i dalje nadamo da će se serija nastaviti. Na kraju krajeva, bila je među deset najgledanijih nekoliko nedelja...

Izvor: ELLE/ Storybook/ Natalija Knežević