Ljubitelji jedne od najvećih autorki svih vremena, Jane Austen, sada imaju veliki razlog za veselje. Kako pišu strani mediji, Netflix planira da snimi adaptaciju njenog hit romana 'Pride and Prejudice', i to u obliku serije.

Budući da je projekat tek u pregovorima, o njemu se ne zna gotovo ništa, ali nije ni potrebno budući da smo svi upoznati s radnjom ovog ljubavnog klasika koji prati život mlade Elizabeth Bennet koja se zaljubi u bogatog aristokratu, gospodina Darcyja.

profimedia-0348733327.jpg
StudioCanal / Working Title Film / AFP / Profimedia 


Kroz godine smo svedočili brojnim adaptacijama i verzijama romana iz 1813. godine, među kojima su definitivno najuspešniji BBC-jeva mini-serija iz 1995. godine s Jennifer Ehle i Colinom Firthom u glavnim ulogama, kao i film iz 2005. godine s Keirom Knightley i Matthewom Macfadyenom.

Na novoj seriji bi radila proslavljena britanska autorka Dolly Alderton u čije stvaranje odličnog scenarija ne sumnjamo, ali mnogi se sada pitaju treba li nam još jedna adaptacija ovog voljenog klasika.


Čini se da ovaj roman ne prestaje da bude inspiracija, jer smo protekle nedelje dobili čak tri najave o adaptacijama - jedan je BBC-jeva serija 'The Other Bennet Sister' koja se fokusira na život druge sestre Mary Bennet, Netflixov film 'Pride' s nešto modernijim pristupom prema romanu Ibija Zoboija, a onda i gorepomenuta Netflixova serija.

 Izvor: Storybook.hr / ELLE / Tara Đukić