Nova verzija legendarne priče pod nazivom „Snežana i lovac“ premijerno će biti prikazana 30. maja u bioskopima „Cineplexx Delta City“ u Beogradu, „Cineplexx Kragujevac Plaza“ i bioskopu „Vilin grad“ u Nišu,  sa početkom u 18 časova i 30 minuta i 21 čas.

Istog dana u 20 časova i 30 minuta u bioskopima „Cineplexx Delta City“ i „Cineplexx Kragujevac Plaza“ premijerno će biti prikazan i „Nobelov testament“, novi triler producenata „Milenijum trilogije“.

„Nobelov testament“ prati kriminalističku reporterku, Aniku Bengtson, koja na Nobelovom banketu postaje svedok spektakularnog ubistva. Dvoje ljudi je ubijeno, od kojih je jedan kontroverzni lekar, Aron Vizel. Anika, kao ključni svedok, u obavezi je da ne otkriva ništa što je videla.

Ovaj film nastao je prema književnom serijalu, čija je junakinja beskompromisna novinarka Anika Bengtson. Snimljen je na osnovu prvog romana, a najavljeno je da će ga pratiti još pet nastavaka. Ovi romani prevedeni su na više od 30 jezika i širom sveta prodati u više od 10 miliona primeraka.

„Snežana i lovac“ stiže od Džoa Rota, producenta koji stoji iza „Alise u Zemlji Čuda“, producenta Sema Mersera („Šesto čulo“) i priznatog reditelja reklama i vrhunskog vizualiste Ruperta Sendersa. Kristin Stjuart („Sumrak saga“) igra jedinu osobu u zemlji koja je lepša od zle kraljice (oskarovka Šarliz Teron) koja želi da je uništi.
Ali ono što zla vladarka ni ne pretpostavlja jeste to da je ovu devojku, koja preti da joj preotme vlast, veštini ratovanja obučavao niko drugi do lovac (Kris Hemsvort, „Tor“) koji je poslat da je ubije.

„Snežana i lovac“ i „Nobelov testament“ biće na redovnom repertoaru bioskopa od 31. maja.