Muzički gigant Damon Albarn oduševio je obožavaoce svojim kompletnim opusom, od novog, po mišljenju mnogih obožavalaca genijalnog solo albuma ‘Lonely Press Play’, preko pesama iz sastava Blur, sve do pesama Gorillaz, a prava poslastica za fanove bila je izvođenje numere ‘Clint Eastwood’ sastava Gorillaz, koja nije inače na Albarnovom repertoaru i koju je izveo na posebnu molbu publike i organizatora. Albarn je takođe odlučio da festival iskusi očima i ušima prosečnog posetioca, šetajući se po Tvrđavi nakon nastupa: “Da sam znao da je ovoliko dobro, došao bih sa Blurom ranije”, izjavio je.

Jedna od nezaboravnih svirki je svakako bila emotivni nastup sjajnog koncertnog sastava Hurts na glavnoj bini EXIT festivala, koji su na zadovoljstvo publike izveli jedan od svojih najvećih hitova. Frontmen sastava HURTS, Theo Hutchcraft, nakon koncerta nedeljno veče na festivalu proveo je plešući na manjim binama.

Čekali smo na njih čitavih godinu dana, ali je vredelo, jer su članovi sastava Rudimental priredili istinski plesni spektakl svojim koncertom, a pogotovo najvećim hitom “Waiting All Night”. Neposredno pre nastupa oni su u bekstejdžu ugostili svoje najvernije fanove, nazdravljali su rakijom i ćaskali sa njima, a nakon toga napravili pravu pometnju na glavnoj bini EXIT festivala!

Frontmen grupe Suede demonstrirao je svoju izvanrednu energiju na glavnoj bini poslednjeg dana EXIT festivala, izvevši jednu od svojih najpoznatijih pesama ‘Trash’ u gotovo intimnoj atmosferi i potpunom odsustvu scenskog svetla.

Disko diva Gloria Gaynor očarala je posetioce EXIT festivala svojom vanvremenskom energijom, ali i izvedbom pesme koja je mnogima predstavljala zvezdu vodilju u nekom periodu života, jedne od najvećih pesama svih vremena, “I Will Survive”. Glorija je osvojila srca svojih domaćina, ali smo joj se i mi revanširali oduševljavajući je domaćom kuhinjom, jagnjetinom, šljivovicom, ali i čvarcima, koji su joj se toliko svideli, da ih je ponela kući.

Ni Sea Dance nije ostao dužan kad je u pitanju dobra svirka! Vrelu letnju atmosferu dodatno je “zakuvao” saksofon u jednom od najvećih letnjih hitova ‘Jubel’ francuske senzacije skandinavske poetike, Klingande.

Dok je saksofon dao Sea Dance festivalu gotovo romantični štimung, Bad Copy je u svom stilu dao doprinos letnjoj energiji nateravši publiku na prostoru ispred glavne bine da sinhrono skače gore dole izvedbom hita ‘Esi mi dobar’.

I dok se u poslednjim danima avgusta podsećate nekih od najblistavijih momenata EXIT avanture, pratite redovno zvanični Youtube kanal EXIT festivala za još nezaboravnih julskih koncerata! Ovo je tek zagrevanje!