Mnogi ga smatraju jednim od najuticajnijih i tehnički najboljih gitarista svih vremena, koji je ovladao izuzetno velikim rasponom stilova i žanrova, među kojima su džez, indijska klasična muzika, flamenko i fjužn.

Muzičar čije se ime izgovara sa puno poštovanja, John McLaughlin, može da se pohvali biografijom kakvu ima malo koji muzičar na planeti!

Od grupe Milesa Davisa, The Rolling Stonesa, Carlosa Santane, Gitarskog tria s gitaristima Pacom de Luciom i Larry Coryellom, do muzike za balet i Filharmonije Los Anđelesa, u svojoj skoro 40 godina dugoj karijeri, John McLaughlin je snimio preko neverovatnih 40 albuma, a ove godine izdaje i novi studijski album!

Ovaj virtuoz uskoro kreće na evropsku turneju sa svojim džez kvartetom, „The 4th Dimension“  koga još čine i Garry Husband, Etienne Mbappe, Ranjit Barot, a u tom sastavu će još jednom posetiti Beograd i pokloniti mu svirku od koje zastaje dah!

Ulaznice će biti u prodaji od petka, 3.10, po cenama od 2600, 3200 i 3900 na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, “Ušće” Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs.