Ženama je dugo trebalo da dođu do trenutka da kada neko kaže „direktor“, „preduzetnik“… se ne pomisli primarno na osobu muškog pola. Borba žena za jednake šanse, jednake slobode i jednaku zastupljenost na polju rada traje već više od jednog veka, i ta borba je odavno postala ne samo ženska.

Upravo zato smo želeli da vidimo kakvo je stanje danas pa smo posetili jedinu regionalnu kompaniju koja se bavi proizvodnjom šminke – AURA. Kada pomislite na šminku odmah pomislite na nešto što najpre interesuje ženski pol zar ne? Ali u Auri nam pokazuju da šminka nije rezervisana samo za dame i da odluke o novim proizvodima čak često donesu njihove muške kolege.

U rukovodećem timu žene su očekivano dominantne te smo imali prilike da upoznamo 8 dama i njihovih 3 kolega. Ženski deo kolektiva je ovom prilikom istakao da njihove muške kolege ne zaostaju sa entuzijazmom po pitanju proizvoda i inovacija i da kod njih u firmi razlika među polovima ne postoji.

VUK_1171.jpg
Vuk Papić 

Od 1996. godine kada je AURA nastala u Nišu, ova kompanije se trudila da od svog tima napravi porodicu i uvek je među svojim ljudima negovala vrednosti zajedništva i ravnopravnosti. Iako bi neko očekivao da će u šminki prednost uvek biti data ženi, iz Aure ističu da je kod njih pozicije u kompaniji uvek diktirala samo ekspertiza, zalaganje i entuzijazam.

Tako je Aura porasla u kompaniju koja danas u svojoj porodici zaposlenih ima i bračne parove, i majke i ćerke, braću i sestre… Od malog proizvodnog pogona, došla je do velike kompanije koja izvozi i na tržišta EU, i u kojoj se mišljenje svakog zaposlenog podjednako vrednuje, a o razvoju tima pomno brine.

Zato ovog osmog marta u Auri slave sve, i svoje zaposlene i svoje korisnike, i saradnike, i dobavljače… jer kako kažu to je: Znak naše lepote koji delimo sa svima, svakog dana.