Neki od najvažnijih Porsche automobila na svetu predstavljeni su na "WeatherTech Raceway Laguna Seca" u severnoj Kaliforniji u okviru nedavno održanog događaja "Rennsport Reunion 7". Jedan od vrhunaca događaja bilo je i otkrivanje "TAG Heuer x Porsche-Legends of Panamericana" iliti "Sonderwunsch" projekta koji se sastoji od dva trkačka automobila zasnovanih na fantastičnom Porscheu 718 Cayman GT4 RS. Novim predstavljanjem partneri su odali počast 60. godišnjici kolekcije Carrera kao i najpoznatijem modelu Porsche automobila. To nije mala stvar, pogotovo ako u krvi imate visok procenat oktana…

Automobili "Sonderwunsch" (na nemačkom "poseban zahtev") odaju počast 550 Kupeima koji su učestvovali na renomiranoj trci "La Carrera Panamericana" kroz Meksiko, takmičenju koje se održavalo od 1952. do 1954. Samo nekoliko godina kasnije, časovničar i ljubitelj sportskih trka Jack Hoyer predstavio je svoj prvi Carrera sat u čast ove jako zahtevne i iscrpljujuće trke.
Privilegiju da na pozornici "Rennsport Reunion 7" predstavi Porsche 718 Cayman GT4 RS imao je legendarni glumac i strastveni vozač trka Patrick Dempsey. Ovaj 57-godišnji ambasador kompanije TAG Huer, kojeg znamo po ulozi doktora zavodnika Dereka Shepherda u seriji "Uvod u anatomiju", je sredinom oktobra vozio novi Porsche sportski automobil, pod rednim brojem 154, u prvoj i drugoj etapi ovogodišnje trke "Carrera Panamericana".

Automobili su ofarbani u "Le Mans Silver Metallic" boju, posebnu boju u Porscheovim istorijskim knjigama. Automobili se razlikuju jedan od drugog trkačkim brojevima 152 i 154 naslikanim na vratima i krovovima ovih modela.

Unutrašnjost vozila odiše savršenstvom, sedišta i potez iznad vrata su obojena u crvenu boji, dok su šavovi na volanu i komandnoj tabli urađeni u prepoznatljivim crvenim, belim i zelenim bojama meksičke zastave. "Štitnici" na vratima i ploča na kojoj se nalaze držači za čaše su izrezani sa posebnim oznakama "GT4 RS Panamericana Special", a patosnice ponosno objavljuju da je svaki automobil proizvod programa "Sonderwunsch". Pored haube i bočnih ploča zadnjeg krila, logotip Tag Heuer je utisnut na središnjem naslonu za ruke.

Patrick Dempsey predstavio luksuzni sat posvećen Porscheu
porsche 

Možda najslađi dodatak ovog projekta su satovi Tag Heuer koji se nalaze na centralnoj tabli automobila 154. Satove je dizajnirao i napravio Tag Heuer isključivo za ovaj projekat i inače nisu dostupni. Levi sat prikazuje vreme i ima tipičan dizajn Heuer Carrera, dok je desno štoperica koja pomaže vozaču da održi prosečnu brzinu tokom relija.

Dempsey je istakao da takvo nasleđe i autentičnost ne može da se lažira i da su ti satovi sastavni deo privlačnosti brenda. Isto se može reći i za bombonu na njegovoj ruci, koju je nosio na ovom događaju, novi "Chronosprint" luksuzni sat od ružičastog
zlata - najnoviji TAG Heuerov sat posvećen Porscheu. Poznato je da je Dempsey potpisao nekoliko profitabilnih ugovora za mnoge multi-nacionalne korporacije i postao njihov brend ambasador, između ostalog i TAG Heuerov, a ime Carrera poput magneta decenijama privlači dve kategorije entuzijasta - ljubitelje Porsche automobila i kolekcionare TAG Heuer satova.

Za najnovije je zadužen tandem modela Carrera Chronosprint x Porsche, dostupnih u čeliku i luksuznom ružičastom zlatu. Dizajneri kuće TAG Heuer nisu zanemarili originalnost i na tome im je sigurno zahvalna armija zaljubljenika. Pre svega, u zavisnosti od referenci (ili dubine džepa) na raspolaganju su dve verzije kućišta: od čelika i osamnaestokaratnog ružičastog zlata. Prečnik je 42 mm dok je visina na psihološkoj granici - 14,9 mm. Iako se razlikuju izborom boja i materijala, ciferblati ispod glassbox safirnog stakla dele identičan raspored podbrojčanika i grafiku. Dostupan sa srebrnim brojčanikom na čeličnom modelu, odnosno bež u kućištu od ružičastog zlata, novi Carrera Chronosprint tandem na apliciranim indeksima ima beli Super-LumiNova sjaj koji odgovara kazaljkama za sate i minute.

Patrick Dempsey predstavio luksuzni sat posvećen Porscheu
porsche 

Može se reći da su uzbudljivi detalji najbolji poziv za novu vozačku avanturu. Crvene linije na obodu Chronosprint x Porschea vizuelno predstavljaju ubrzanje od 0-100 km/h za 9,1 sekundu prve generacije Porsche 911. Uzdignuta i zaobljena tahimetarska lestvica ukrašena je natpisom Porše između oznaka 35 i 60 i Chronosprint na 15. Ostale reference na nemačku marku automobila mogu se pronaći na nizu detalja. Sva tri podbrojčanika oslanjaju se na crvene kazaljke poput onih na instrument tabli modela 911. U dizajn je vešto uklopljen i prozorčić s datumom koji se pojavljuje u podbrojčaniku tekućih sekundi na poziciji 6 sati.
TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche modeli dostupni su na kaiševima crne (čelik) i boje duvana (zlatno kućište). Čelični model ima sportsku preklopnu kopču s pušerima, ekskluzivnija referenca značajno elegantniju zlatnu kopču.

Patrick Dempsey predstavio luksuzni sat posvećen Porscheu
porsche 

Čelični Tag Heuer Carrera Chronosprint x Porsche prodaje se za 9.000, a verzija od ružičastog zlata za 23.000 švajcaraca. Iznos, složićemo se, nije mali, ali smo sigurni da cena definitivno neće biti prepreka za ljubitelje sportskih hronografa s natpisom kompanije Porsche.

Inače, Dempsey trenutno uživa u svojoj trkačkoj karijeri, vlasnik je svog tima i strastveni je kolekcionar starih modela automobila. Dempsey je čak jednom prilikom rekao da će napustiti glumu i posvetiti se vožnji i trkama u potpunosti.