Oaza je verovatno poslednje što biste očekivali da pronađete u samom centru naše dinamične prestonice. Ipak, Garni hotel Botanica, nazvan po Botaničkoj bašti "Jevremovac" koja se nalazi prekoputa, pruža upravo to - miran, ušuškan ambijent sa mnoštvom biljaka, udaljen samo pet minuta hoda od gradske vreve.

Hotel Botanica predstavlja jedinstven spoj modernog, minimalističkog dizajna i raskošne biljne dekoracije, prvi hotel takvog stila u gradu. Inspirisan bogatim nasleđem čuvene Botaničke bašte "Jevremovac", gradskog utočišta čistog vazduha i retkih biljaka, ovaj hotel brzo je postao omiljeno odredište za turiste iz celog sveta. Gosti koji borave u Botanici imaju priliku da se za samo nekoliko minuta hoda od glavnog gradskog trga izvuku iz gužve i nađu u udobnom i modernom okruženju, sličnom muzeju biljaka s pažljivo odabranim eksponatima.

Botanica_1.JPG
Promo 

Sobe hotela su pravi sklad elegancije, udobnosti, ali i kreativnosti, budući da nose ime po različitim voćkama i najpoznatijim biljkama. Po uzoru na njih, svaka soba poseduje jedinstven kolorit i pažljivo odabrane detalje koji ističu prirodni karakter prostora. Gosti mogu birati između raznovrsnih tipova smeštaja, od udobnih standardnih soba do luksuznih apartmana s pogledom na Botaničku baštu.

„Botanica je nastala iz duboke ljubavi prema prirodi i želje da stvorimo miran kutak u srcu grada. Želeli smo da gosti dožive specifičnu, živahnu energiju Beograda, ali istovremeno i njen mirniji, jednostavniji karakter kao kontrast. To je Beograd u svojoj suštini, dinamičan i opuštaju, i u tome leži njegova posebnost. Smestili smo se nedaleko od Botaničke bašte, koja nas je inspirisala da stvorimo prostor koji prevazilazi uobičajen gradski hotel. Botanica simbolizuje harmoniju između urbanog života i prirodne lepote koja nas okružuje. Svaki kutak našeg hotela, od enterijera, preko dizajna soba, sitnih detalja i biljnog dekora, pa sve do gastronomske ponude, pažljivo je osmišljen kako bi gostima pružio potpuno opuštanje, autentičan doživljaj u skladu sa lokalnom prirodom", ističe Aleksandar Matić, direktor hotela.

Botanica_3.JPG
Promo 

U restoranu hotela Botanica, gastronomska ponuda je pažljivo osmišljena kako bi gostima pružila jedinstveno iskustvo koje spaja tradicionalne srpske ukuse sa internacionalnim kulinarskim varijacijama. Svako jelo je pripremljeno od svežih, prirodnih sastojaka koji ističu bogatstvo ukusa i aromu svakog zalogaja. Za one koji vole mediteransku kuhinju, tu su autentični italijanski brusketi, dok vrhunske salate predstavljaju idealan izbor za ljubitelje laganih i ukusnih obroka. Uz posvećenost kvalitetu i detaljima, kuhinja ovog hotela pruža nezaboravno gastronomsko iskustvo koje zadovoljava sva čula.

Letnja sezona je uveliko počela, a Beograd je pun turista iz celog sveta. Hotel Botanica ostaje prvi izbor za putnike željne jedinstvenog doživljaja grada. Zahvaljujući svojoj blizini glavnim turističkim atrakcijama i opuštenoj atmosferi, Botanica nudi savršenu kombinaciju za aktivan, ali i miran boravak u samom srcu Beograda. Ovde svaki gost može pronaći mir i udobnost dok istražuje sve čari koje Beograd nudi.

Instagram
Sajt