1. Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brazil

Idilični ostrvski raj u vulkanskom arhipelagu Fernando de Noronha ove godine dobija prvo mesto. Kristalno čista voda, nežni beli pesak, robusne stene i bogat morski život čine ovu destinaciju najboljom u čitavom Brazilu. Do ove plaže možete doći brodom ili plivajući, što je čini samo još privlačnijom.

2. Grace Bay, Turks i Kaikos

Prošle godine, ova plaža je bila na prvom mestu. Nudi osam kilometara belog peska i tirkiznih voda, što je oivičeno luksuznim odmaralištima. Ovde se takođe nalazi i treći najveći koralni greben sveta, zbog kog je ova lokacija posebno popularna među roniocima.

3. Eagle plaža, Aruba

Karibi su poznati po svojim idiličnim plažama i kao lokacija za savršen odmor, a Aruba je svetski poznata u krugovima džet-seta, a i nas običnih ljudi, kao raj na zemlji. Bele peščane plaže i tirkizne vode su razlog zbog kog veliki broj sportista i ljubitelja vode posećuju ovo mesto, a Eagle plaža je najšira u ovom delu planete, poznata po svom čisto belom pesku.

4. Playa Paraiso, Kajo Largo, Kuba

Rajska plaža, odnosno Playa Paraiso je pala za jedno mesto u poređenju sa prošlom godinom. Mnogi kritičari je hvale zbog njene zaklonjene i prijatne lokacije, jer se ovde može uživati u miru, tišini, suncu, kristalno čistoj vodi azurne boje i toplom povetarcu.

5. Siesta plaža, Florida, SAD

Siesta plaža nije nepoznata i često je dobijala pohvale brojnih turističkih magazina. Pesak na ovoj plaži je čist kvarc i tako je čist i mekan, a nikada previše vreo za naša stopala. Baš zbog ovog peska, plažu Siesta posećuje veliki broj ljudi.