Ako vas uskoro put nanese u Pariz, vaše je samo da pređete našu listu najaktuelnijih restorana i uživate!

Vođeni smo dobrim i kvalitetnim ugostiteljskim objektima koji imaju šta da pruže - od tradicionalnih francuskih jela, do miksa evropske i istočne kuhinje. Takođe, francuski šarm smo pokušali da pronađemo i u enterijerima kao i u usluzi... 

Anahi

Nakon što je bio zatvoren nekoliko godina restoran Anahi je ponovo otvorio svoja vrata i to zahvaljujući Riccardu Giraudi. U duhu "sve se promenilo i ništa se nije promenilo", ljubitelji mesa će i dalje veoma uživati u jednom, kako kažu najboljem gastronomskom iskustvu. 

Za vrhunsku keramičku dekoraciju zaslužne su arhitekte iz biroa Humbert & Poyet. Zanimljiv koktel bar sa dekorom od drveta, mermera i kožnih zidova je chic momenat, koji, morate priznati, tako odgovara pariskom duhu. 

Bistrot Paul Chêne

U Rue Lauriston nalazi se Bistrot Paul Chêne omiljen restoran u ovom delu grada. Mali ugostiteljski objekat nudi jednostavna i tradicionalna francuska jela pripremljena na vrhunski način. U njemu, nećete pronaći stilizovane posude i čudne dekoracije, već male table na kojima se služe lepo dizajnirana jela i neprevaziđen osećaj doplog doma i intimnije atmosfere.

Balagan 

Kada šefovi kuhinja udružuju svoje snage, kao rezultat nastaje restoran koji je posvećen kosmopolitskoj Orijentalnoj kuhinji - Balagan koji kada se prevede znači "Veseli bordel". Miks evropske sa izraelskom kuhinjom u izvođenju vrhinskih šefova znači da ćete da probate sladoled na žaru, dekonstruisane kebabe ili egzotični rižoto. Pa, za gastro iznenađenja adresa u Parizu je 9 rue d’Alger 75001 Paris. Unutrašnjost kafane je svedenija, ali zato jače boje - intezivno plava i zelena odaju istočnjačke uticaje. 

Pirouette

Misija šefa François-Xavier Ferrol je da u restoranu "ispriča" iskrene kulinarske priče - jela moraju da budu poetična, lepa, gde se proizvodi vraćaju u izvorni kontekst. Špargle kuvane u kokosu, hobotnica na roštilju kao i slatkiši sa pečenim brokolijem su specijaliteti, a dekor restorana je podređen mešavini drveta, stakla i čelika, koji se terasom otvara na mali pešački trg u Les Halles.

Pink Mamma

Zanimljiv je sami naziv, zar ne? A tek unutrašnjost - 4 različita sprata, 4 različite atmosfere. I ovaj restoran u svojoj ponudi insistira na mesu, ali i na pečenim krompirima sa tartufama, kao i picama. Za svakog po nešto i naravno koktel na kraju.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/