Ako vas uskoro put nanese u Pariz, vaše je samo da pređete našu listu najaktuelnijih restorana i uživate!
Vođeni smo dobrim i kvalitetnim ugostiteljskim objektima koji imaju šta da pruže - od tradicionalnih francuskih jela, do miksa evropske i istočne kuhinje. Takođe, francuski šarm smo pokušali da pronađemo i u enterijerima kao i u usluzi...
Anahi
Nakon što je bio zatvoren nekoliko godina restoran Anahi je ponovo otvorio svoja vrata i to zahvaljujući Riccardu Giraudi. U duhu "sve se promenilo i ništa se nije promenilo", ljubitelji mesa će i dalje veoma uživati u jednom, kako kažu najboljem gastronomskom iskustvu.
Za vrhunsku keramičku dekoraciju zaslužne su arhitekte iz biroa Humbert & Poyet. Zanimljiv koktel bar sa dekorom od drveta, mermera i kožnih zidova je chic momenat, koji, morate priznati, tako odgovara pariskom duhu.
Bistrot Paul Chêne
U Rue Lauriston nalazi se Bistrot Paul Chêne omiljen restoran u ovom delu grada. Mali ugostiteljski objekat nudi jednostavna i tradicionalna francuska jela pripremljena na vrhunski način. U njemu, nećete pronaći stilizovane posude i čudne dekoracije, već male table na kojima se služe lepo dizajnirana jela i neprevaziđen osećaj doplog doma i intimnije atmosfere.
Balagan
Kada šefovi kuhinja udružuju svoje snage, kao rezultat nastaje restoran koji je posvećen kosmopolitskoj Orijentalnoj kuhinji - Balagan koji kada se prevede znači "Veseli bordel". Miks evropske sa izraelskom kuhinjom u izvođenju vrhinskih šefova znači da ćete da probate sladoled na žaru, dekonstruisane kebabe ili egzotični rižoto. Pa, za gastro iznenađenja adresa u Parizu je 9 rue d’Alger 75001 Paris. Unutrašnjost kafane je svedenija, ali zato jače boje - intezivno plava i zelena odaju istočnjačke uticaje.
Pirouette
Misija šefa François-Xavier Ferrol je da u restoranu "ispriča" iskrene kulinarske priče - jela moraju da budu poetična, lepa, gde se proizvodi vraćaju u izvorni kontekst. Špargle kuvane u kokosu, hobotnica na roštilju kao i slatkiši sa pečenim brokolijem su specijaliteti, a dekor restorana je podređen mešavini drveta, stakla i čelika, koji se terasom otvara na mali pešački trg u Les Halles.
Pink Mamma
Zanimljiv je sami naziv, zar ne? A tek unutrašnjost - 4 različita sprata, 4 različite atmosfere. I ovaj restoran u svojoj ponudi insistira na mesu, ali i na pečenim krompirima sa tartufama, kao i picama. Za svakog po nešto i naravno koktel na kraju.
Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/
10 KOMADA KOJE SVAKA ŽENA U PEDESETIM TREBA DA IMA U SVOM GARDEROBERU: Inspirišite se da postanete ikona stila
OVI MODELI PANTALONA NAJBOLJE PRISTAJU ŽENAMA 50+ : Modne ikone sa Instagrama ih uključuju u svoje dnevne outfite
ANGELINA JOLIE PROŠETALA NAJPOŽELJNIJU TORBU ZA 2023. GODINU: Košta preko 3000 dolara i ponovo vraća u modu XXL formu
9 PROIZVODA KOJE NE BI TREBALO DA KORISTITE KADA PREĐETE 50: Umesto da čine lice svežim, daju potpuno suprotan efekat
DA LI ŽENE TREBA DA SE ODREKNU NASLEDSTVA U KORIST MUŠKOG ČLANA PORODICE? Ekonomska moć nad drugim je osnov nejednakosti