U poslednje vreme kada su pojedine svetske destinacije nebrojeno puta viđene na raznim društvenim mrežama, pronaći manje poznato mesto ili grad ravno je čudu. Međuim, ova mesta kojima je pridata manja pažnja u medijima, počinju konačno da dobijaju više pažnje i to s dobrim razlogom. 

Prazne bele peščane plaže, prirodne lepote bez gužve i večera zbog koje nećete pasti u iskušenje da opljačkate banku.

Zainteresovani?

Prosečni Airbnb smeštaj na nekima od ovih manje poznatih odredišta ne prelazi cenu od 35 evra po noći, dok će iznos večere biti maksimalno 20 evra u lokalnom restoranu. Ono što je možda najbolje jeste to da se ove većini neotkrivene destinacije nalaze u našem neposrednom komšiluku.

Zato požurite i otkrijte ih dok još nisu postali klasičan tourist spot.

Kotor (Crna Gora)

Za one bliže crnogorskoj granici, Kotor može biti i super izbor za vikend putovanje jer ima pogodnosti savršenog evropskog odmora: pogled na jezero, stare kamene ulice, svežu morsku hranu i romantične pansione.

Osim toga, samo je pola sata vožnje od Budve i Svetog Stefana, dve destinacije na obali Crne Gore koje se moraju videti. Ako je moguće, idite van sezone (npr. april ili maj) jer tada ćete imati plaže, pešačke staze i degustaciju lokalnih vina samo za sebe.

Brašov (Rumunija)

Rumunska regija Transilvanija odiše dozom misterije, po čemu je i najpoznatija, a zbog svojih legendi privlačna je u bilo koje doba godine. Istražite Drakulinu domovinu iz šarmantnog pastelnog grada Brašova u čijoj se tvrđavi nalaze trendi kafići i restorani.

U blizini se nalaze gradovi Segešvar i Rašnov (ne propustiti dvorac Bran i Rasnov). Od hotela do Airbnba, hrane i koktela, ovde je sve neverovatno pristupačno, te se ne morate plašiti za svoju kreditnu karticu (ako uspete rezervišite i spa dan samo za sebe).

Jezero Ohrid (Makedonija)

Ovaj uspavani gradić smešten je na najstarijem jezeru u Evropi. Prelepo Ohridsko jezero okruženo je visokim planinama i mnogobrojnim spomenicima kulture i već dugo je ponos makedonskog turizma. Tu su i duga staze za šetnju koje će vam biti preko potrebne nakon uživanja u obilnim i daleko poznatom makedonskim specijalitetima. Rezervišite i izlete u Nacionalne parkove Sveti Naum i Galičica, ako ste avanturističkog duha ili upijajte zrake sunca uz čašu vina na obali jezera.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/