Jug Italije možda jeste siromašan i ne uređen, ali je zato razigran i temperamentan, piše Lepa i srećna

Ušuškana u napuljskom zalivu, Procida je malo, ali gusto naseljeno ostrvo.

Pripada regionu Campania, sa oko 10.000 stanovnika. Za Procidu kažu da je mnogo živopisnije od znatno poznatijeg konkurenta s juga, Capria.

(Magični Rio de Janeiro: 5 razloga zbog kojih je ovo možda i najlepši grad na svetu)

Marina Corricella je najstariji deo luke gde su usidreni ribarski brodići, a šarene kuće čine protivtežu tamnoplavoj boji mora.


Najbliža plaža je na samo nekoliko minuta hoda, ali preporuka je neznatno dalja Chiaiolella. Ona važi za najlepšu i najdužu na ostrvu, koju posebno vole mladi. Ovde ima i dosta barova gde se možete opustiti i osvežiti dok posmatrate zalazak sunca.

Na drugoj strani ostrva je plaža Chiaia, koja je donekle nepristupačnija jer put do nje vodi preko više od 180 stepenika, ali je zato ušuškana i mirna, zaštićena od vetra i talasa, sa dosta plićaka i samim tim idealna za porodice s decom.

U blizini Procide nalazi se veće i poznatije ostrvo Ischia.

Od davnina je poznata po blagotvornim efektima vulkanskog blata i minerala, a ne zaostaje ni s divnim plažama. Najpopularnije su Cavo Grado i Maronti. Ovde je smešten i deo radnje popularnog romana Elene Ferante, Priča o novom prezimenu.

Izvor: Autor Vanja Ostojić/Lepa i srećna

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/