Iako je nakon prikazivanja Tarantinov Once Upon a Time In Hollywood, dobio stojeće ovacije u Kanu i to u trajanju od sedam minuta, Zlatnu palmu odneo je južnokorejski režiser Bong Joon za ostvarenje Parasite.

Glavni sudija festivala bio je jedan od trenutno najjačih imena filsmke scene, oskarom nagrađen Alejandro González Iñárritu, koji stoji iza  Birdmana i The Revenant, ali i iza Babela za koji je osvojio Zlatnu palmu, te je sasvim izvesno da je odluka kojoj je presudio bila dobro odvagana.

Nagardu za najboljeg glumca dobio je Antonio Banderas, a u pitanju uloga u ostavrenju Pain and Glory, kojipotpisuje Pedro Almodóvar, dok je nagradu za najbolju glumicu odnela nama manje poznata Britanka Emily Beecham.

(Cannes 2019: 5 filmova koje je kanska publika najviše pohvalila)

Kada su u pitanju modne nagrade, Zlatnu palmu za ovu nepostojeću kategoriju ove godine ne bi zapravo dobio niko.

Julianne Moore je svakako zaslužila recimo onu za životno delo, jer su njeni stajlinzi za kanski crveni tepih uvek besprekorni i zapaženi, a sada je prošetala nekoliko takvih.

Bella Hadid bi recimo mogla do dobije nagradu za najupečatljivije i najseksi pojavljivanje - što takođe polako ali sigurno, postaje svojevrsna tradicija na crvenom tepihu u Kanu.

(Francuska buntovnica: Marion Cotillard srušila sva pravila pokazivanjem trbušnjaka na crvenom tepihu Kana)

Mlada Elle Fanning kao jedna od sudija festivala svakodnevno je bila prisutna na crvenom tepihu, te se od 21-godišnjakinje na neki način i očekivalo da opravda ulogu koja joj je data i ona je to bez daljnjeg učinila i to u visoko glamuroznom maniru.

I to je otprilike to što se tiče glumica na kanskom red carpet defileu, najzapaženije su uglavnom bile manekenke i modeli, sa opravdanim razlogom - saznajte u galeriji zašto.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Pomalo je možda iznenađujuće čiji stajlinzi su bili najzapaženiji ove godine u Kanu, ali je svakako po završetku festivala najšokantnije bilo to što Zlatnu palmu nije odneo film sa najviše ovacija.