Prema podacima najnovijih istraživanja "Deutsche Banke", stanovnici Ciriha uživaju u najboljem kvalitetu života na svetu.

Kopenhagen, Edinburg, Beč, Helsinki, Melburn, Boston, San Francisko i Sidnej zaokružuju top 10 gradova koji imaju najbolji kvalitet života.

Merenje kvaliteta života provedeno je u 56 svetskih gradova, a u obzir su uzeti sledeći faktori: kupovna moć potrošača, sigurnost, zdravstvena zaštita, troškovi života, stambena osiguranost, prevoz do posla i zagađenje.

(Tel Aviv: Prestonica zabranjenih stvari u kojoj se svi dobro zabave)

Dok evropski, američki i australijski gradovi nude najviši kvalitet života, ipak neki veliki evropski gradovi nisu tako dobro prošli.

Frankfurt, koji je bio na prvom mjestu pre pet godina, pao je na 13. mesto ove godine, Pariz se našao na 36. mestu, a London na 41. mestu.

Zapravo, kada se napravi poređenje, čini se da manji glavni gradovi imaju prednost nad velikim, bar kada je reč o životnom standardu. Na samom dnu liste nalaze se Manila, Peking i Lagos.

Međutim, Cirih se ne može pohvaliti najvišim platama, jer je na ovoj listi sada San Francisko na prvom mestu gde su prosečne plate porasle za 31 posto u odnosu na 2018. godinu i 88 posto u poslednjih pet godina.

Od 2019. godine prosečna plata u San Francisku bila je nešto viša od 6.500 dolara. Grad s najnižim platama je Kairo gde prosečna plata iznosi 206 dolara.

Izvor: Stil/ klix

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/