Ovih dana ceo svet bruji o službenom dolasku američkog predsednika Donalda Trumpa u posetu britanskoj kraljici Elizabeti II.

Ova državnička poseta u javnosti je okarakterisana kao susret britanske i američke "kraljevske porodice". 

Gala večera, na kojoj su uz predsednika i kraljicu prisustvovali i članovi njihove uže porodice i najuticajniji ljudi britanske političke scene, izazvala je veliku pažnju svih medija.

Banket je održan u Bakingemskoj palati, a na njemu je sveukupno bilo oko 150 gostiju uključujući princa Charlsa, princa Williama i Kate Middleton, Melaniu i Ivanku Trump. 

(Melania Trump vidno kopirala outfit princeze Diane)

Susret je zabeležen službenim fotografijama, a mnogi su na njima primetili kako su se dame uskladile u modnom odabiru, pa su, uključujući i kraljicu, nosile bele haljine.

Zanimljivo je primetiti da su sve žene odlučile za istu boju jer to službeni protokol nije zahtevao. Naime, službeni "dress code" bio je bela kravata, ali on ne označava nužno pojavljivanje u belom. Tradicionalno, bela kravata samo poziva žene da budu u dugoj haljini, dok bi muškarci trebalo da budu u smokingu uključujući belu leptir-mašnu.

Mnogi su smatrali kako ovaj odabir nije puka slučajnost i nije proteklo puno vremena pre nego što su osmišljene različite teorije o tome zašto su se dame odlučile na ovaj potez.

Ovo su tri moguće teorije:

Kraljica je u belom, svi su u belom

Prema prvoj teoriji, britanska kraljica odlučila se na belu haljinu što je podstaklo i ostale pripadnice kraljevske porodice na isti potez. Potom je Melanii od strane protokola savetovano isto, pa su sve zajedno zasijale u belom.

Bela je čest kraljevski odabir

ela boja je čest odabir za kreacije u kojima će se predstavnice kraljevskih porodica pojaviti na svečanim državničkim večerama upravo zbog toga što su na njoj najbolje vidljiva njihova kraljevska obeležja, vrpce i lente.

Na primer, vojvotkinja Kate prvi put je nosila svoju plavu lentu koja simbolizuje njenu ulogu člana kraljevskog viktorijanskog reda, a one je posebno došao do izražaja na beloj pozadini.

Simbolika bele boje

Ova teorija ponovo počiva na ideji zajedničkog dogovora, ali njeni pobornici smatraju kako su se na belu odlučili zbog njene simbolike. Bela boja označava dobrotu, svetlo i pozitivnost pa su ovim potezom želeli da naglase svoju slogu i zajedništvo.

Izvor: Autor Miss 7/Stil.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/