Osamljeni, romantični i beskrajno raskošni, postali su glavna mesta za odmor na Maldivima, Indoneziji i Fidžiju. 

A s obzirom na njihovo oslanjanje na okean koji ih okružuje, nije iznenađenje da se pojavio novi talas ekoloških karakterisitika koje dodatno naglašavaju njihovu posebnost, jer sve je izgrađeno u skladu s ekološkom održivošću.

(Idiličan život: Ovi gradovi poseduju najbolji kvalitet života)

Izdvojili smo omiljena mesta za odmor - bungalove na vodi, zato se pripremite za planiranje odmora o kakvom ste oduvek sanjali.

Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa, Francuska Polinezija

Često zasenjena većom sestrom, destinacijom Bora Bora, otok Moorea u Francuskoj Polineziji takođe impresionira svojim čistim morem i planinskim kulisama. Smešteni na severnoj obali Mooree, Hilton bungalovi omogućuju vam da skočite pravo s vašeg balkona u okean. 

Six Senses Laamu, Maldivi

Six Senses Laamu smešteni su u središtu jedinstvenog, luksuznog odmarališta na osamljenom atolu Laamu u Maldivima. Vile s trostrukim etažama izgrađene su od lokalnih materijala, što donosi novac u obližnje zajednice otoka. Ovde možete doživeti jedinstveno iskustvo ronjenja u društvu morskih biologa na otoku, koji neumorno rade na obnovi i zaštiti grebena. Upoznaćete krhke koralne grebene i uz obrok napravljen od proizvoda uzgajanih u organskim vrtovima na otoku i sveže ulovljenih morskih plodova lokalnih ribara. Konačno, priuštite sebi jedan od mnogih tretmana u spa centru Six Senses s pogledom na okean.

(Posle Amsterdama i ovom evropskom gradu turisti postaju nepoželjni)

Niyama Private Islands Maldives, Maldivi

Obožavamo Niyama bungalove od kojih je svaki s privatnim bazenom i palubom sa stepenicama koje vode pravo u lagunu ispod. Ali ono što još više volimo je da ima toliko toga što treba doživeti na kopnu i vodi oko ovih otoka blizanaca, uključujući surf,  kneeboarding, jedrenje na dasci, zmajeve, jet-ski, biciklizam i jogu. Niyama se takođe uključio u porodično tržište, posvećujući značajan deo otoka zabavi na suncu za najmlađe.

Bawah Reserve, Indonezija

Postoje daleki, ekstravagantni privatni otoci, a tu je i Bawah, koji prednjači u sopstvenoj ligi. Ovaj indonezijski raj obuhvata šest otoka, tri plave lagune i 13 netaknutih belih plaža u srcu udaljenog arhipelaga Anambas do kojeg možete doći samo hidroavionom. Uživajte u prirodnom sjaju iz udobnosti sanjivog, rustikalno-chic nadvodnog bungalova. Balkoni imaju stubišta koja vode do morskih plićaka bogatih životom. Ovde ćete doživeti spektakularne zalaske sunca, večere u krošnjama drveća, šetnje kroz indonezijsku džunglu i island hopping uz iskustvo kajakarenja.

Song Saa Private Island, Kambodža

Na arhipelagu otoka Koh Rong u Kambodži, južno od kopnenog grada Sihanoukville, ovo privatno otočko odmaralište je dom za devet nadvodnih bungalova i 18 otočkih vila koje su glamurozne i posebne. Iz privatnog bazena imate pogled na Tajlandski zaliv. Pređite preko pešačkog mosta do susednog otoka Koh Bong, gde možete pešačiti po prirodnim stazama i promatrati ptice i druge divlje životinje.

Preuzeto sa portala Journal.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE  >>>http://www.viber.com/ellesrbija