Svi se neizmerno radujemo letovanju i odlasku na more, ali nas često brine razmišljanje o tome da li smo sve spakovali što će nam biti potrebno za letovanje.

Ovo pitanje uglavnom postavljamo prekasno - svega nekoliko dana pred put, kada stignemo da razmišljamo o pakovanju, te kreiramo brzinski spisak za more koji uglavnom nije potpun.

Da bi se nepotrebna briga izbegla, najbolje je da unapred napravimo spisak stvari potrebnih za more, odnosno svega što mislimo da će nam biti potrebno.

Pored svega esencijalnog što smatramo da je mala šansa da zaboravite, izdvojili smo neke stvari koje mi redovno zaboravimo da ponesemo na put.

1. Kućne papuče

Koliko puta smo rekli sebi da sledeći put na putovanje ne polazimo bez kućnih papuča? Od kada su na vrhu spiska retko ih zaboravljamo. Kao što ni po kući ne hodate u cipelama predviđenim za napolje, tako ne treba ni u apartmanu u kom odsedate.

2. Odeća za spavanje

Ukoliko ste od onih žena koje ne poseduju spavaćicu ili pidžamu, vreme je da to promenite. To je jedini način da nikada ne zaboravite svoju "opremu za spavanje" koja kao takva ima svoju namenu.

3. Trenerka

Komplet trenerke ili neke druge dugačke odeće uvek treba da se nađe u koferu za letovanje, u slučaju da ste opremljeni ukoliko vam iznenade hladniji dani.

Komplet trenerke ili neke druge dugačke odeće uvek treba da se nađe u koferu za letovanje, u slučaju da ste opremljeni ukoliko vam iznenade hladniji dani.
Nina Rajak Label 

4. Grickalica/ makaze za nokte

Pored pincete, turpije i drugih kozmetičkih alatki, grickalica je obavezan deo nesesera za more. Posredstvom mora nokti brže rastu, te je potrebno održavati ih urednima.

5. Sprej/aparat za zaštitu od insekata

Ukoliko ste se barem jednom borili sa komarcima na letovanje, verujemo da je ovo vaša najvažnija stvar u koferu. Ukoliko niste, kako biste to izbegli, ponesite sprej ili aparat za zaštiti od insekata, za svaki slučaj.

6. Prašak za pranje veša

Ukoliko nosite manje stvari koje planirate da perete na odmoru, a ne da ih odlažete u posebne kese, onda ne zaboravite da spakujete i malo praška za veš u kesicu kako ne biste trošili novac na pakovanje od 3-6 kg.

7. Kremu za opekotine

Pored toga što su kreme sa SPF-om prva stvar koju treba da spakujete u torbu za plažu, desi se i da usled mazanja i skrivanja od sunca ipak malo izgorite. U tom slučaju imajte uvek na dohvat ruke kreme za opekotine koje će pravilno tretirati osetljivu zonu i pomoći koži da se što pre oporavi.