Ovogodišnja tema Met Gale je bila Kina. Na crvenom tepihu pojavile su se mnoge celebrity dame u raskošnim kreacijama, neke obučene na granici kiča i kostimografije...

Tri izdanja su se ipak izdvojila: Amal Clooney, Dakota Johnson i J.Lo.

Gospođi Clooney je ovo bilo prvo pojavljivanje na Met Gali, i kako je više puta dokazala da je žena koja zna šta je u modi i kako to da iznese, i ovog puta nas je očarala svojim izborom.

Sa mužem Georgeom pod rukom, imala je najbolji aksesoar, ali je takođe blistala u raskošnoj, crvenoj haljini Johna Galliana za Maison Margiel.

U stilu balskih haljina sa korsetinim gornjim delom od kože (opšivenim nitnama) i dramatičnom donjom suknjom od horizontalnih, razigranih karnera koji su se činili kao uzburkano crveno more, Amal je izgledala prilično impresivno i zavodljivo.

Dakota Johnson je crvenim tepihom prošetala u Chanel Haute Couture mini haljini. Prelepa glumica je objasnila kako se prevazilaze svi dress codovi, začinivši red carpet seksi, zavodljivim izdanjem s potpisom Karla Lagerfelda. 

Kratka haljina je osmišljena tako da izgleda kao da je stotinu ili hiljadu svetlucavih ogledalca spojeno u nju. Ovim izdanje, Dakota je takođe razbila sve predrasude da je kratko OUT za glam, svečane varijante.

I što je najbolje, Dakota se nije morala presvlačiti za after-party za razliku od većine ostalih dama.

Jennifer Lopez je razgolitila svoju pozadinu u sexy, pripijenoj Versace haljini, pleneći seksepilom oko sebe.

Svojim jednostavnim aksesoarima i jednostavnom frizurom, svu pažnju je skrenula na svoje obline, poručivši svojim "booty" koleginicama poput Kim Kardashian da slobodno mogu da se vrate kući,  jer ova diva "got the boom, shake the room"!

Tekst: Tijana Jakovljević