Ako radite u svetu mode ili ste neko ime u šou biznisu, ovo je party na koji želite da budete pozvani. Zamislite to kao jedan ekskluzivan klub u kojem većina čeka u redu, a nikad ih ne puste jer nisu dovoljno cool, poznati, lepi i uspešni. A kad listu pravi žena koju ne možete da "kupite"  onda je nemoguće da na Met Gali vidite neku starletu, drugorazrednu glumicu, osrednje dizajnere ili diskutabilne biznismene, koliko god da su bogati i finansijski stabilni.

Wintour koja je na poziciji predsednice odbora muzeja Metropolitan Museum of Art od 1999. godine za ovu galu je izabrala krajnje egzotičnu i mističnu temu: Kinu! Uz Annu, ulogu domaćice izložbe preuzele su Jennifer Lawrence, Gong Li, Marissa Mayer i Wendy Murdoch. 

A kreacije?

Pa sad mogli bismo u nedogled o tome ko je i kako ispoštovao dress code jer dok se jedan broj zvanica savršeno snašao i poigrao sa kineskim motivima spretno (Dakota, Poppy, Alexa) , neki zakoračili na crveni tepih kao da su došli iz nekog kineskog amaterskog pozorišta, veliki broj njih je toliko skrenuo s teme da nije bilo jasno o čemu se tu tačno radi.

Rihanna je imala najgrandiozniji intro sve sa dramatičnim, predugačkim kaputom kineskog dizajnera Guo Peija, SJP je iznenadila sve prisutne kada se pojavila u haljini švedskog high street brenda H&M, dok je najglamuroznija bila Jennifer Lopez koja je zračila seksepilom u fantastičnoj haljini s potpisom modne kuće Versace.

U nastavku pogledajte šta su poznate dame nosile na "modnim Oscarima":

Možda i najveći bal na svetu, Met Gala u režiji jedne od najuticajnije žene na svetu, Anne Wintour, održan je sinoć u Njujorku. Ko je preterao, a ko odlično odgovorio temi proverite u nastavku...