Bez obzira na činjenicu da se trendovi rapidno, iz sezone u sezonu menjaju, ono što je ultimativno dobro, uvek ostaje i traje večno. Među večne favorite ulaze boje poput crne, komadi poput moto jakni i salonke u špic.

Međutim, nemaju samo aksesoari i odevni komadi statust kultnog, večnog već i legendarni uzorci koje uvek možete da nosite bez obzira na aktuelne trendove, izgledajući besprekorno chic i moderno.

Krenimo redom:

Animal print

Bilo da se radi o leopard, zebra, žirafa ili tigrastoj šari, animal print nikada ne izlazi iz mode i uvek je dostupan na tržištu. Postoje sezone kada se nose više i sezone koje se nose manje,  ali to ne znači da je van trenda.

Batik

Batik ili egzotični uzorci su odavno prestali ručno da se rade, već su industrijski odštampani, ali uvek izgledaju letnje, ležerno i boho.

Cvetni desen

Pored pruga i tufna, ovo je desen koji ne samo da je popularan svakog proleća već je prikladan u svim godišnjim dobima, samo u drugačijim nijansama.

Karo

Karirano je jedan od velikih trendova poslednjih nekoliko godina, iako ga mlađe generacije ignorišu kao nešto vrlo trashy. Međutim, ni one ne mogu da odole kariranoj košulji. 

Tufne

Tufne su pojam za klasiku, romantiku i eleganciju. Sitne se najčešće vezuju sa zrelošću i elegancijom, dok su velike tufne odraz zaigranosti. Obožavamo ih i na modnim detaljima, a ne samo na odeći.

Pruge

Prugice su vrlo slične cvetnom desenu. Nose se tokom cele godine i mogu ići od ozbiljnih do razigranih, na osnovu kolorističke palete. Najpopularnije su mornarske koje nosimo leti, kao i tanke i diskretne koje se pojavljuju na klasičnim odelima.