Kombinovanje printova možda zvuči kao težak zadatak jer se obično pri stilizaciji javljaju osnova pitanja, poput: Da li se cvetni desen slaže sa prugama? Da, ali to isključivo zavisi od vrste cvetova, forme prugica i samih boja.

(6 desena koji nikada ne izlaze iz mode)

Koliko god vam zvučalo nelogično, trend koji se zasniva na miksu različitih desena je veoma jednostavno poneti ali, kao u svemu, postoje neka pravila kojih se treba pridržavati. 

Kako bi vam približivili ovaj hrabri trend rešili smo da izdvojimo sedam outfita, odnosno kombinacija printova koje savršeno idu zajedno- i izgledaju veoma moćno!

Karo + tufne

Tufnice i karo deseni su tradicionalni, dobro poznati deseni koji zahtevaju nešto bolje poznavanje mode, ali i dobar osećaj za stil. Posebno ako odlučite da ih ponesete zajedno! Za jednu takvu zabavnu kombinaciju, odaberite neutralne boje i potrudite se da veličine desena budu približne, kako vaš look ne bi bio previše upadljiv.

Foto: Collage Vintage

Leopard desen + (teksturisane) pruge

Leopard desen je dovoljno jak print koji može da učini stajling veoma efektnim. Ipak, pametno kombinovanje leopard desena sa teksturisanim prugama, može pomoći da ga podignete ns viši nivo, od cool izdanja do veoma classy.

Foto: Collage Vintage

Pepito desen + pruge

Iako izgledaju kao suprotnosti, ova dva klasična printa mogu odlično da se kombinuju i nose zajedno. Izaberite oversize pepito desen i uparite ga sa jednostavnom bluzom u boji, koja poseduje efektne štrafte. 

Foto: Collage Vintage

Pruge u svim mogućim pravcima ( i različitih debljina)

Da, možete nositi dve različite vrste pruga. Ključ je u tome da odaberete komade sa prugama različite debljine: jedne tanke, a druge deblje. Takođe, slobodno kombinujte boje i pravce, tako što ćete poneti široke horizontalne pruge duginih boja zajedno sa, tankim prugama, koje se pružaju vertikalno.

Foto: Instagram / boutique_1

Tropski desen + painterfly tehnika oslikavanja

Dok se kombinovanje dva jaka i efektna printa može činiti previše, koordinisanje bojama i zajedničko uklapanje komada uz pomoć jednostavnog crnog aksesoara (poput kaiša) dokazuje da ova kombinacija i te kako može da izgleda uspešno i šik!

Foto: A Love is Blind

Veliki + male kocke

Kako biste spojili duple kocke, ponesite ove desene u dve različite boje- idealno bi bilo u monohromatskoj kombinaciji.

Foto: Collage Vintage

Zmijska koža + geometrijski print

Zamislite da je odeća od zmijske kože baza i neutralna osnova na vama, a zatim pažljivo na nju dodajte druge motive i boje. Nama se veoma dopada kombinacija Giovanne Battaglie, koja se sastoji od duple geometrije i jarkih boja. 

Foto: Style Du Monde

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija