Johnny je karijeru započeo 1980 godine, ulogom u "21 Jump Street" i već tada postao jedan od najvećih glumaca na svetu. 

Ekscentični glumac nastoji da njegov talenat, veliki opus uspešnih uloga i nagrada, uvek budu u fokusu, ispred njegovog privatnog života, koji sve ovo vreme pokušava da zaštiti od očiju javnosti. To mu je do sada, donekle, polazilo za rukom, ali opet nije uspeo od nas da sakrije 13 interesantnih činjenica koje do sada nismo znali.

Idemo redom:

1. Rođen je u Owensboro, Kentucky 1963. Majka Betty Sue Palmer bila je konobarica a otac John Christopher Depp inženjer.

2. Dok je bio u vezi sa Kate Moss, tokom jedne od burnih svađa razbio je apartman u Mark hotelu u Njujorku. Za štetu je okrivio osoblje hotela.

3. Najveće zasluge za Johnnyeve početke i probijanje u glumački svet ima Nicolas Cage. Nicolas je bio taj koji je Johnnya upoznao sa prvim agentom.

4. Da li je ovo neverovatna činjenica ili mit, Johnny ima veliku averziju prema plesu, osim kada to nije neophodno za ulogu, on se nikada ne upušta u igru.

5. Johnny je igrao u francuskom filmu "Ils Se Marièrent Et Eurent Beaucoup d'Enfants", u kom mu je direktna partnerka bila Charlotte Gainsbourg, inače dugogodišnja prijateljica njegove bivše žene Vanesse Paradis. Pogledajte scenu u videu.

6. Johnny je bio jako neprijatan i grub prema mlađem kolegi DiCapriu za vreme snimanja "What's Eating Gilbert Grape", 1993. Kasnije mu se izvinio za nezrele gestove i izjavio kako jako poštuje Leonarda i njegov rad.

7. Za ulogu u filmu "Pirates of Caribbean" uradio je ozbiljnu intervenciju sa zlatnim navlakama na svojim zubima, vrlo profesionalno i nimalo bezazleno. 

8. 1997. godine svirao je gitaru za Oasis za pesmu Fade-In Out, a sada je u jako dobrim odnosima sa članovima benda "To se desilo spontano, bio sam u studiju kada su to snimali i dopustili su mi da ja odsviram deo, uradili smo to u jednom cugu. Posle toga sam Noel Gallagheru poklonio svoju belu gitaru, koju sada često koristi na svirkama. Prepoznaćete je po slovu "P" na njoj."

9. Johnny nije oduvek bio "zagrejan" za glumu. Prvobitno je u LA došao sa svojim bendom "The Kids" kako bi potpisali ugovor sa izdavačkom kućom. Sa bendom je čak bio predgrupa Iggy Popu, ali to je bio njihov vrhunac, grupa se raspala nedugo nakon toga.

10. Jedan fosil je nazvan upravo po njemu. Britanski naučnik David Legg pronašao je 505 miliona godina star fosil, koji ga je podsetio na  Edward Scissorhanda, Johnnyev lik iz istoimenog filma. Kao veliki Deppov fan, naučnik je odlučio da fosil nazove "Kooteninchela deppi".

11. Jednom su ga zamalo oplačkali, ali pošto ga je lopov prepoznao, navodno je rekao "Ja ne kradem od Kapetana Jacka!", i povukao se. Nakon toga, Depp je mu je svakako dao nešto novca.

12. Kao dete bio je alergičan na čokoladu, to se vremenom na Deppovu sreću promenilo. Na sreću, jer bi zbog toga imao dosta poteškoća sa snimanjem filma "Charlie and the Chocolate Factory".

13. Johnny voli barbike! Zamolio je da mu dopustimo da objasni : "Volim da se igram sa barbikama, to je jedna divna stvar koju možete raditi sa svojom decom. Jednom sam isprobavao različite uloge igrajući se sa njima, ali se to mojoj ćerki nije dopalo. U jednom momentu je rekla "Tata, molim te prestani to da radiš, pričaj svojim glasom.""

Priredila: Dunja Sabljić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija