Najveći klasici i blokbasteri koji su obeležili svet filmske umetnosti su osim talentovanih režisera, vrsnih scenarista i odličnih glumaca, u svojoj postavi okupljali i legendarne dizajnere koji su se trudili da osmisle i izdizajniraju najlepše kreacije za dive poput Audrey, Marilyn, Rite...

(10 najskupljih haljina svih vremena koje su krasile Oskar)

U doba starog Holivuda sve je prštalo od luksuza i glamura, te smo i na filmu imali priliku da vidimo najfascinantnije kreacije, na kojima se radilo mesecima unazad. Najkvalitetniji materijali, specijalan način izrade i samog ušivanja su zahtevali maksimalnu posvećenost.

Od filma Breakfast at Tiffany’s do Titanica, predstavljamo vam sedam najskupljih filmskih haljina svih vremena....

1. The Seven Year Itch

Ako se vratimo malo unazad, shvatićemo da su 2011. godinu obeležile brojne aukcije, kada su se pojavile neki od najpoznatijih holivudskih rekvizita i kostima. Među njima se našla i čuvena haljina Marilyn Monroe iz filma “The seven Year Itch“, a njena vrednost je procenjena 4,6 miliona dolara koliko je poslednji anonimni kupac izdvojio za haljinu. 

2. My Fair Lady

Još jedna lepotica koja je takođe prodata 2011. godine je jedna od najpoznatijih haljina Audrey Hepburn iz filma “My Fair Lady”. Njena cena je iznosila 3,7 miliona dolara. 

3. The Sound of Music

Julie Andrews je u poznatom američkom mjuziklu “The Sound of Music” nosila haljinu koja se ne može baš opisati kao luksuzna. Ipak, ona je kultna te je 2013. godine prodata za za 1,56 miliona dolara.

4. Gentlemen Prefer Blondes

Ovo je bila jedna zanimljiva i neizvesna akcija, s obzirom da je haljina Marilyn Monroe iz filma “Gentlemen Prefer Blondes” prvi put procenjena na samo nekoliko stotina hiljada dolara. Na kraju aukcije, haljina je dostigla cenu od 1,2 miliona dolara.

5. Breakfast at Tiffany’s

Nema osobe koja ne zna za čuvenu malu crnu koktel haljinu koja je obeležila film “Breakfast at Tiffany's."

Poznata Givenchy kreacija koju je proslavila Audrey Hepburn je prodata 2006. godine za 900 hiljada dolara, a sav novac od prodaje je poznata modna kuća donirala ugroženima od poplava.

6. The Wizard of Oz

Simpatična plavo-bela haljina koju je nosila Judy Garland u filmu “The Wizard of Oz“ je stavljena na aukciju 2012. godine, a njena cena je uspela da dostigne 480 hiljada dolara.

7. Titanic

Elegantna haljina koju je Kate Winslet nosila u proslavljenjom ostvarenju “Titanic “ je prodata za 330 hiljada dolara.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija